Primož Roglič: "To zahteva drugačen pristop in drugačen trening"

Primož Roglič: "To zahteva drugačen pristop in drugačen trening"
26.09.2017 AVTOR: D. Z.
"V prihodnje želim tudi tako dirko bolje odpeljati," je bil po prihodu na cilj jasen Primož Roglič.

Primož Roglič je na cestni dirki na svetovnem prvenstvu v Bergnu oddelal svoje delo. Dirko pa je končal v ozadju.

Kljub izjemnim uspehom je to bila zanj sploh prva cestna dirka na svetovnih prvenstvih. Predtem ni vedel, kaj sploh lahko pričakuje. »Kar dolga dirka. Zame je bila trasa morda prelahka. Raje bi videl, če bi bilo vse skupaj malce težje. Na koncu sem ostal zadaj, ko so padli. Potem je težko ujeti in biti še dober, « je po končani preizkušnji povedal Roglič. Obenem je komentiral še nadvse dolgo preizkušnjo:

»Tako bom rekel. Ni za vsak dan. Tudi za take dirke moraš na nek način trenirati. Sam sem imel pred Bergnom fokus samo na kronometer. Za to sem treniral. Taka dirka pa zahteva drugačen pristop in drugačen trening. Mi je pa v izziv in v prihodnje želim tudi tako dirko bolje odpeljati. « A za Rogličem je izjemen teden. Neverjeten. Sicer so mnogi upali, da bo v vožnji na čas osvojil medaljo, a potem se je izkazal, ko je bilo treba. S srebrno medaljo je izpolnil zastavljen cilj.

»Lep spomin. Drugače je pa to kronometer kot kronometer. Vedno je najbolje, ko je končan. Zagotovo pa lahko še kaj izboljšam. Pričakoval sem, da bomo tudi ekipno vožnjo na čas bolje odpeljali. Ampak, glavni fokus je bil posamični kronometer in to smo oddelali brez napak. « Prav zato je bilo nekaj posebnega priti na vrh gore Floyen nad Bergnom: »Lepo je priti na vrh. Že zaradi vseh ljudi, evforije. Vse skupaj te nekako ponese. Pozabiš na vso bolečino in na vse kar te spremlja. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ