Primož Roglič: "Tudi Bernal, če bi lahko, bi verjetno šel hitreje"

Primož Roglič: "Tudi Bernal, če bi lahko, bi verjetno šel hitreje"
29.04.2018 AVTOR: D. Z.
"Bil sem zelo vesel. Konec koncev je na koncu vse potekalo v naš prid. Vsi smo bili zelo zadovoljni," je po kraljevski etapi dejal Primož Roglič.

Primož Roglič je veliki junak dirke po Romandiji. Dan pred koncem ima osem sekund prednosti pred Eganom Bernalom. Pred kolesarji pa je samo še ena etapa.

Ta naj bi bila pisana na kožo spirnterjem: "Pričakuje se sprint glavnine, ampak, kot smo videli v prejšnjih dneh, tu ni lahkih etap. Z ekipo bomo naredili vse, da bo res konec po prečkanju ciljne črte, " je za RTV Slovenija dejal Primož Roglič. Za njim je tudi sobotna kraljevska etapa. Dolga je bila 150 kilometrov, kolesarji pa so morali premagati pet kategoriziranih vzponov.

Tri prve in dva druge kategorije. Takoj na začetku je bil že na sporedu zelo zahteven klanec, tako da je Roglič v nadaljevanju ostal s samo tremi pomočniki. A to je bilo dovolj. "Vedelo se je, da je kraljevska etapa, da bo zelo težko. Posebno zaradi prvega klanca, ki je bil zelo težek in potem zadnjega klanca. Nekako sem verjel tudi v svojo ekipo. Steven je zelo dober in s tem zaupanjem sem startal v današnjo etapo, " je za RTV Slovenija še pojasnil Roglič.

Na vzponih je imel ob sebi tudi Kruijswijka, na zadnjem klancu pa je sam pokazal pravo moč. Moštvo Sky je Bernalu pripravilo odlično izhodišče za napad. Kolumbijec je poskusil trikrat. Na njegovo izjemno pospeševanje pa je lahko odgovarjal samo Roglič. Na videz brez večjih težav: "Sigurno pač ni bilo najlažje. Konec koncev pa sem mu lahko sledil. Sigurno, da mu nisem sledil z lahkoto. Ampak, tudi Bernal, če bi lahko, bi verjetno šel hitreje. Bilo pa je dovolj. Na koncu se je vse nekako izteklo dobro v naš prid. "

Na spustu se je v ospredju izoblikovala skupina petih kolesarjev in najslabši položaj v skupnem seštevku je izkoristil Jakob Fuglsang, ki je napadel, preostali pa ga niso več ujeli. Danec se je lahko veselil etapne zmage in napredovanja v skupnem seštevku, saj je s 15. prišel na 4. mesto. Pobral je tudi deset bonifikacijskih sekund, tako da sta se Roglič in Bernal - pred etapo ju je ločilo samo šest sekund - v sprintu udarila za drugo mesto. Pripadlo je Rogliču, ki je tako dobil dodatnih šest sekund odbitka. Bernal jih je s tretjim mestom dobil štiri.

"Po samem vzponu mi je bilo nekoliko lažje. Na roko mi je šel tudi napad Jakoba, saj je pobral največje bonifikacije, " je pojasnil Roglič, glede sprinta za drugo mesto pa: "Vedno je bolje imeti na koncu dve sekundi več kot dve sekundi manj. " Za uradno spletno stran moštva LottoNL Jumbo je spregovoril tudi športni direktor Sierk-Jan de Haan, ki je poudaril, da je imel Roglič ob sebi tri dobre pomočnike: “Še posebej Stef in Bram sta opravila veliko dela pri nadziranju dirke. Bila sta zelo pomembna. Po njuni zaslugi si ubežniki niso privozili več kot dve minut in pol prednosti. Primož in Steven pa sta se lahko lepo vozila tudi za vlakom Skyja. Bernal je poskusil petkrat ali šestkrat, vendar pa Primož ni bil nikoli v težavah. ”

De Haan je podobno kot Roglič poudaril, da je bil Fuglsangov napad idealen tudi za Rogliča, saj ga Fuglsang ni ogrožal, pobral pa je bonifikacijske sekunde: “Od napada naprej je lahko Primož razmišljal samo še o bonifikacijskih sekundah in to je tudi storil. Po zaslugi drugega mest je povečal prednost za dve sekundi. Danes se v nobenem trenutku nismo znašli v težavah in prepričani smo, da bo tudi jutri vse v najlepšem redu. Sicer vedno obstaja nevarnost, vendar se moramo zanašati na našo moč, ki smo jo kazali skozi celoten teden. ”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ