Primož Roglič: Ustvarili smo ogromno lepih spominov

Primož Roglič: Ustvarili smo ogromno lepih spominov
08.10.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Moja zmaga s tretjim mestom za danes," je na cilju po dirki po Lombardiji priznal Primož Roglič.

Primož Roglič je na dirki po Lombardiji spadal med favorite za zmago. Na tej preizkušnji mu do zdaj še ni uspelo priti med najboljše tri, tokrat je kljub slabši dnevni formi iztržil tretje mesto, zato je priznal, da je ob takem počutju to mesto, kot zmaga. Kaj pa je povedal še o prestopu, zamenjavi ekipe?

O razpletu na dirki po Lombardiji: Seveda vedno upaš na zmago, na najboljše, ampak danes res nisem imel tistih nog v samem finalu. Nisem imel ravno najboljših nog tu v finalu in je bila zelo, zelo dolga borba. Če bi lahko, bi bil kaj bolj spredaj, ampak nisem imel izbire. Res sem dal vse na cesto, kar je bilo danes dovolj za tretje mesto. Definitivno odhajam z dvignjeno glavo na dopust.

O čustvih ob zadnjem nastopu za Jumbo Vismo: Saj ne razmišljaš toliko o tem. Ti si tu, da narediš to, za kar si tam. Zadnjič s to ekipo. Zadnja dirka. Ustvarili smo res ogromno nekih spominov. Gremo novim izzivom naproti.

O tem, kako so njegovo odločitev sprejali v Jumbo Vismi: Seveda niso zadovoljni. Če imaš igralca, ki doseže veliko golov, potem ga želiš obdržati. Ampak smo prišli do sporazuma in so mi omogočili, da imam to možnost, da grem lahko še drugam.

O odločitvi, da zamenja ekipo: V bistvu niti ni bilo težko sprejeti te odločitve. Kot sem že rekel, dosegli smo res vse, kar se doseči da. Skupaj smo ustvarili neverjetne zgodbe. Ampak, če je možnost v življenju, bi vedno poskušal še kaj drugega in gremo zdaj novim izzivom naproti.

O ciljih v sezoni 2024: Vsi vemo. Iti na tiste dirke, ki mi še manjkajo in se tam boriti za najvišja mesta. Zadovoljen sem, ker je za ta projekt celotna ekipa, vsi ljudje okrog. Bomo videli, kako bo šlo.

O tem, če je novim delodajalcem postavil kakšne zahteve: Rdeča preproga, šampanjec (smeh). Ni mi bilo treba prav veliko razlagati. Vsi vedo, kaj mi manjka, na kaj želim startati. Ljudje so motivirani. Pripravljeni so ustvariti neko zgodbo. Jaz sem takoj za, da poskusimo iz tega kaj narediti.

O razlogih, zakaj se pred osmimi leti ni odločil za ekipo Ralpha Denka: Oni takrat še niso bili World Tour ekipa, in če sem imel možnost, sem podpisal z ekipo, ki je imela to licenco.

O uspehov polni sezoni: Neverjetno. Lani ob takem času sem šel ravno na operacijo in bil potem dolgo časa brez kolesa. Zato je zame sanjska sezona.

O prihajajočih dneh: Najprej bi se rad dobil z družino, potem pa bomo videli, kako dalje, predvsem pa si želim preživeti več časa v njihovi družbi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ