Primož Roglič: Vedel sem, da bi moral še nekoliko počakati

Primož Roglič: Vedel sem, da bi moral še nekoliko počakati
21.06.2015 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je po neverjetni zmagi priznal, da si kaj takega še v sanjah ni predstavljal. A zdaj je na vrhu in obeta se mu prestižna zmaga.

“Vseskozi me je zeblo. Počutil se nisem ravno najbolje. Na klancu pa nas je bilo preprosto preveč v tej skupini. Na koncu sem začel prvi s skokom. Potem je nadaljeval Radoslav Rogina. Dobrih šest kilometrov sem znova poskusil in se odpeljal. Potem je šlo samo še na polno, ” je pošteno priznal Primož Roglič, potem ko je prišel s podelitve ob prejemu rumene majice, Obenem je bil razglašen tudi za “Kralja Treh Kraljev ”.

Obenem je priznal, da je bilo zares nadvse mraz in da je na trenutke komaj še lahko zaviral. A na zadnjem vzponu je vse obrnil sebi v prid. “Trener mi je rekel, da ne bo slučajno spet v cilj prišel spočit. In to sem si rekel. Da nimam kaj hraniti moči. To je zame praktično domač teren in ob progi sem imel ogromno navijačev. Tako sem lahko dal še dodatnih 20 odstotkov več iz sebe. ” Tokrat je bila taktika Adrie Mobila - iz avtomobila je kolesarje vodil Boštjan Mervar - res tista prava.

Prvi del etape je bežal Klemen Štimulak, potem je pred zaključnim vzponom napadel Kristijan Fajt, ki je bil zelo visoko v skupnem seštevku. Na koncu pa so svoje opravili najprej Domen Novak, ki je kasneje oblekel belo majico najboljšega mladega kolesarja, ter Rogina in Roglič. “Na sestanku sem obema, tako Radoslavu kot Primožu rekel, da če hočemo zmagati, potem moramo napadati, saj smo morali nadoknaditi zaostanek s prologa. Vedel sem, da je Primož borben, in da velikokrat prehitro napade. Zato smo se odločili, da z Radom izmenično napadata, ” je pojasnil Mervar.

Tako so se načrti uresničili. Roglič pa je večji del druge polovice vzpona prevozil sam v ospredju. Šele tik pred zaključkom sta ga ujela Nieve in Rogina. “Prehitro sem šel. Vedel sem, da bi moral še nekoliko počakati. Upal pa sem, da me ne bodo ujeli. Vendar pa nisem mogel nič narediti, potem ko sem videl, da iz ozadja prihaja Nieve. Z njim je bil še Rado. Na nek način sem si zato oddahnil. Sledil je samo še sprint. ” Ki ga je Roglič prepričljivo dobil. Čaka ga še zadnja etapa in lahko bo slavil že drugo zmago na etapni dirki v tej sezoni. Pred dobrim mesecem je že dobil dirko po Azerbajdžanu.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ