Primož Roglič: Vedel sem, da sem zelo dobro pripravljen

Primož Roglič: Vedel sem, da sem zelo dobro pripravljen
22.06.2015 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je veliki zmagovalec dirke po Sloveniji in zdaj o morebitni prihodnosti v velikih ekipah odgovarja: "Pustimo času čas. O tem še ne razmišljam."

»Verjetno bi se zlagal, če bi rekel, da ni težko. Bolj, kot gre etapa proti koncu, bolj premišljuješ, kako bo na koncu dirke. To, da si vodilni ima poseben čar. Je posebna čast in v teh trenutkih poskusiš uživati, « je takoj po končani dirki po Sloveniji dejal veliki zmagovalec Primož Roglič. Pri 25 letih je šele tri leta prisoten v profesionalnem kolesarstvu in zdaj se lahko veseli uspeha, o katerem je pred letom ali dvema lahko le sanjal.

V zadnji etapi do Novega mesta je s pomočjo kolegov iz Adrie Mobila le opravil obvezno formalnost: »Majica ni bila nikoli ogrožena. Etapa je bila nekoliko nelagodna. Do pobega namreč ni takoj prišlo, tako da je bila prva ura dirkanja zelo hitra. Tudi potem se nismo vozili ravno počasi, ampak je vsaj hitro minilo. Ves čas sem pač razmišljal, da ostanem čim bolj na varnem, in da se izognem težavam. «

Obenem pa je eden izmed redkih kolesarjev, ki so do zdaj že občutili, kako se je na Glavni trg v Novo mesto pripeljati kot vodilni v skupnem seštevku in posledično v rumeni majici. »To ob tej množici navijačev kar nekoliko poletiš, pa čeprav je teren zaradi kock nekoliko težji. « A dejstvo je, da se je že nekaj časa govorilo o tem, da bi Roglič na dirki po Sloveniji lahko ciljal na končno zmago. Še posebej potem, ko je bil drugi na dirki po Hrvaški in je kasneje zmagal na dirki po Azerbajdžanu.

»Med favorite ste me bolj vi mediji porinili, čeprav sem tudi sam vedel, da sem zelo dobro pripravljen. Nisem pa hotel nič napovedovati, ker je to, kje ob tej pripravljenosti na koncu končaš, odvisno predvsem od konkurence, « je še zaključil Roglič. 11. Slovenec z zmago na dirki po Sloveniji. Prav toliko so jih do zdaj zbrali tujci. In, kam gredo zmagovalci? Lanski Tiago Machado je zdaj v Katjuši, Radoslav Rogina (2013) je v Adriji Mobilu, Jani Brajkovič (2012) je član UnitedHealthcare, Diego Ulissi (2011) vozi za Lampre Merido. Vincenzo Nibali (2011) in Jakob Fuglsang (2010) sta člana Astane ...

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ