Primož Roglič: Verjel sem v to

Primož Roglič: Verjel sem v to
20.03.2019 AVTOR: DZ, foto sirotti

"Ne morem opisati čustev. Neverjetno lepo je. Bilo je napeto, razlika pa je zelo majhna. Res je bilo blizu. Včasih moraš imeti srečo,” je po zmagi na Tirreno-Adriatico dejal Primož Roglič.

"Pihal je močan nasprotni veter, sam pa sem razliko poskušal narediti v drugem delu. Izšlo se je."
Primož Roglič
Nadoknadil 25 sekund
"Pihal je močan nasprotni veter, sam pa sem razliko poskušal narediti v drugem delu. Izšlo se je. Kronometer je bil zelo zahteven, kot vedno. Vendar sem želel dati vse od sebe. Uspelo mi je," je po zmagi Roglič povedal zbranim novinarjem, za TV Slovenija pa je dodal, da je vseskozi verjel, da lahko v desetih kilometrih nadoknadi 25 sekund zaostanka za Adamom Yatesom:

"Verjel sem, a poskusil sem se osredotočiti samo nase. To je edina stvar, ki jo lahko kontroliram."
Primož Roglič

Verjel v zmago
"Verjel sem v to, drugače ne bi startal s takim pristopom. Verjel sem, a poskusil sem se osredotočiti samo nase. To je edina stvar, ki jo lahko kontroliram in dam potem 110 procentov." Roglič je zmago slavil z vsega eno sekundo prednosti. Dovolj, da je povsem zasluženo oblekel modro majico najbojšega v skupnem seštevku. Jakoba Fuglsanga na tretjem mestu je premagal za pol minute.

Osredotočiti se na nove cilje
"Konec koncev je rezultat isti. Zmaga je zmaga, lahko za nekaj desetink ali minut. Kakorkoli obrneš sem zelo vesel. To sem imel za cilj prvega dela sezone. Lepo je, ko dobiš potrditev, da delaš prav, si na pravi poti. Najprej poskušamo uživati v teh uspehih in se fokusirati na nove cilje." Letos je nastopil na dveh etapnih dirkah in obe je tudi dobil. V zadnjem letu je dobil pet od šestih enotedenskih etapnih dirk, na katerih je nastopil.

"Zmaga je zmaga, lahko za nekaj desetink ali minut. Kakorkoli obrneš sem zelo vesel."
Primož Roglič
Zahvala celotnemu moštvu
Začel je z dirko po Baskiji, nadaljeval v Romandiji in Sloveniji. V Veliki Britaniji je bil tretji. Letos je dobil UAE Tour in zdaj Tirreno-Adriatico: "Zahvaliti se moram celotni ekipi. Brez kolegov vse to ne bi bilo dosegljivo. Bili so zelo močni skozi celotno dirko. To je velika vzpodbuda zame in za ekipo pred naslednjimi cilji, predvsem pred dirko po Italiji."

Giro se bliža
S tem namenom bo tudi po zasluženem oddihu odšel na višinske priprave. Pred Girom bo nastopil samo še na dirki po Romandiji, kjer bo branil lansko zmago. Zdaj ga vsi jemljejo še kako resno tudi kot kandidata za najvišja mesta na Giru. Sam pa trdi: "Še vedno moram pridobiti veliko izkušenj. Gre zgolj za enotedensko dirko. Na tritedenskih potrebuješ drugačne sposobnosti. Vseeno so tudi nekatere podobnosti, ki se jih moraš tu naučiti. Treniram z mislijo na dirko po Italiji. Vendar pa bom na tritedenski dirki sploh prvič nastopil v vlogi kapetana. Upam, da se mi bo vse izšlo."

"Treniram z mislijo na dirko po Italiji. Vendar pa bom na tritedenski dirki sploh prvič nastopil v vlogi kapetana. Upam, da se mi bo vse izšlo."
Primož Roglič

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ