Primož Roglič: Vsaka sekunda šteje (VIDEO)

Primož Roglič: Vsaka sekunda šteje (VIDEO)
21.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Izjemna vožnja Primoža Rogliča v 14. etapi. Pridobil je osem sekund v primerjavi s prvimi tremi v skupnem seštevku. Tu je njegov odziv.

"Vsaka sekunda šteje. Vedno je boljše, če pridobiš osem sekund, kot če jih izgubiš. Dirko želim končati čim višje. Zato se moram boriti za vsako sekundo," je po etapi za uradno spletno strani moštva LottoNL Jumbo dejal Primož Roglič. Roglič je napadel tri kilometre pred ciljem.

Za ta napad je izbral najstrmejši del zadnjega vzpona, ko je bil ritem še nadvse hud in praktično nihče ni mogel izpeljati pravega napada. "Opazil sem, da nihče ni napadel. Pomislil sem, da so ostali morda preveč utrujeni. V takem primeru ni velike razlike, ali si spredaj ali pa v skupini. Težko je vsem," je še pojasnil Roglič.

Predvsem pa je bil nadvse močan in kapetana Skyja Froome in Thomas sta ma vzponu Corixe Neuve morala porabiti prav vse pomočnike. Tudi Kwiatkowski in Bernal sta popustila, potem ko sta z narekovanjem ritma poskušala zmanjšati zaostanek za napadalnim Rogličem.

Ta je po etapi spregovoril tudi z nekaterimi drugimi mediji, tudi s predstavniki cyclingnews.com. Najprej seveda o napadu: "Osebno rad dirkam. Če lahko, potem bom poskušal. Vemo, da imajo pri Skyju veliko močnih fantov in lahko tako lažje nadzirajo stvari, ampak, zakaj pa ne? Če lahko, potem bom vedno tudi poskušal. Na koncu se je tokrat izšlo."

Seveda je pred prihodom v Pireneje odgovarjal na vprašanja o tem, če ima možnosti za uvrstitev na oder: "Seveda želiš biti dober, a moramo ostati realni. Kako smo prišli sem, s kakšnimi cilji. Zaenkrat dirkamo odlično in upamo, da bomo tako tudi nadaljevali. Videli bomo na koncu. Do cilja je še dolga pot z nekaterimi težkimi etapami. To je šele moja tretja tritedenska dirka v karieri in šele moj drugi Tour. Še se moram veliko naučiti, a zaenkrat je vse dobro in se že veselim nadaljevanja."

Obenem je Roglič dejal, da se bo dirka odločala v Pirenejih. V nadaljevanju je potrdil, da bodo v ekipi še naprej dirkali na podoben način, kot do zdaj. Torej, se bosta s Kruijswijkom borila za visoka mesta v skupnem seštevku. Kaj pa kolesarji Skyja? So premagljivi? "Mislim, da je to vprašanje za milijon dolarjev. Nihče ne ve. To je dirkanje. Konec bo šele, ko bomo prečkali ciljno črto v Parizu. Vsi se bodo borili do zadnjega dneva. To je vse, kar lahko naredimo." Sicer pa si ozadje vsega skupaj lahko ogledate tudi v priloženem video posnetku ekipe LottoNL Jumbo.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ