Primož Roglič: Vse smo naredili tako, kot smo planirali

Primož Roglič: Vse smo naredili tako, kot smo planirali
14.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

“Dal sem res stodeset procentov od sebe. Boril sem se prav za vsak meter vse do tu, do cilja,” je po dirki po Lombardiji dejal Primož Roglič. Na koncu 17.

“Vse smo naredili tako, kot smo se dogovorili. Vse je šlo po planu. Na koncu pa žal nisem imel dovolj moči za sam vrh. Prvič sem se na tej enodnevni dirki boril za najboljša mesta in sigurno pridobil neke potrebne izkušnje, ki jih rabiš, da lahko v prihodnosti tu dirkam na najvišja mesta,” je po dirki po Lombardiji razlagal Primož Roglič. Potem, ko je začel odločilno akcijo na nadvse strmem in najtežjem vzponu dneva Sormanu je moral na predzadnjem klancu priznati premoč Vincenzu Nibaliju in Thibautu Pinotu:

“Dal sem res stodeset procentov od sebe. Boril sem se prav za vsak meter vse do tu, do cilja. Konec koncev je to zadnja dirka v letošnji sezoni. Poskušal sem postoriti vse, kar sem lahko. Imeli smo tak plan,” je še dodal Roglič in pojasnil: “Ekipi sem rekel, da bom poskušal presenetiti na Sormano in na spustu. Če bi lahko nekako šel v samostojni pobeg. A to niti ni bilo mogoče, saj je pihal veter v glavo. Ni bilo tako, kot sem mislil. Če bi bil veter v hrbet, potem bi šlo lažje in hitreje. Naredili smo tako, kot smo se dogovorili.” Tam je res napadel, a potem se je oblikovala četverica kolesarjev.

Sami zares močni: Roglič, Pinot, Nibali in Bernal. Ko je popustil, pa se je boril do konca. Zasedel je 17, mesto. “Na ta mesta ne gledam več toliko. Deseto ali drugo. Tu štejejo samo zmage. Tudi sam sem na to nekako upal in hotel vse izpeljati. Lombardija pa je kar poštena dirka. Na koncu so spredaj res najboljši. Če nisi najboljši v danem trenutku, se je težko boriti za samo zmago.” Za sabo ima Roglič izjemno sezono. Najprej je blestel na krajših etapnih dirkah, potem na znamenitem Touru, v zaključku pa je nastopal še na enodnevnih dirkah, vključno s svetovnim prvenstvom:

“Hočem biti kompleten kolesar. Saj vidimo, da so kolesarji, ki dobivajo enodnevne dirke lahko dobri tudi na tritedenskih. Stvar je mogoča. Sigurno bi si tudi sam želel biti čim boljši na tej poti.” Kaj pa ocena sezone? “Sugurno je bila to fantastična sezona. Zadovoljen sem, kako je vse skupaj potekalo skozi celotno leto in že gledam z optimizmom v prihodnje leto.” A najprej si bo privoščil zaslužen oddih. “Najprej nekaj oddiha, brez kolesa in vsega. Potem pa bomo skupaj z ekipo poskušali sestaviti optimalen plan dirk za prihodnje leto,” je še dodal Roglič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ