Primož Roglič: Všeč so mi visoki prelazi, ki se vračajo na Tour

Primož Roglič: Všeč so mi visoki prelazi, ki se vračajo na Tour
27.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič je takoj po predstavitvi trase dirke po Franciji za TV Slovenija povedal: “Všeč so mi predvsem ti visoki prelazi, ki se vračajo na Tour. Galibier, Iseran, Val Thorons.”

Primoža Rogliča je letos doletela posebna čast. Po novi izjemni sezoni so ga organizatorji dirke po Franciji, tako kot zgolj največje zvezdnike, povabili na predstavitev trase prihodnjega Toura. Za TV Slovenija je Roglič po predstavitvi dejal, da je nekaj posebnega, ko se sprehodiš po odru: “Nekaj posebnega, čeprav je verjetno bolj prestižen tisti oder ob koncu dirke v Franciji v Parizu. Ampak, tudi to je bilo nekaj lepega in se je bilo lepo udeležiti tega dogodka.”

Potem si je podrobno ogledal traso naslednjega Toura: “Všeč so mi predvsem ti visoki prelazi, ki se vračajo na Tour. Galibier, Iseran, Val Thorons. Na papirju ponavadi vse zgleda enako, ne tako težko. Ampak, tekmovalci sami naredimo dirko težko. Tour kot največja dirka bo sigurno izjemno težek tudi drugo leto.” Roglič je do zdaj enkrat nastopil na dirki po Italiji, v zadnjih dveh sezonah pa na dirki po Franciji. Pa ga bomo tudi naslednje leto lahko spremljali na dirki po Franciji, se je glasilo vprašanje, ki so ga pri TV Slovenija objavili na facebooku:

“Sam Bog ve, tudi sam bi takoj povedal, če bi vedel. Dejstvo je, da se z ekipo decembra, ko so znane proge vseh tritedenskih dirk usedemo skupaj in se potem skupaj odločimo, na katerem grand touru bom nastopil. Bo treba še malce počakati, potem pa se bomo lahko začeli bolj osredotočati.” Zdaj se bo postopoma začel pripravljati na novo sezono. Takoj po dirki po Lombardiji je namreč odšel na zaslužen dopust: “Zdaj je še nekaj obveznosti, saj najprej odpotujem na Nizozemsko, kjer imamo sponzorske obveznosti. Novembra pa se začnejo prvi treningi in priprava na prihodnje leto,” je pojasnil Roglič.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ