Primož Roglič: "Vsi najboljši proti meni"

Primož Roglič: "Vsi najboljši proti meni"
13.10.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič. 1. na lestvici UCI in sedmi na zadnji dirki, na kateri je nastopil - dirki po Lombardiji. Za njim je sanjska sezona, polna izjemnih dosežov. Kaj je povedal v Italiji po "Lombardiji"?

Roglič o dirki po Lombardiji: Težka dirka, tako kot vedno. Ampak, na koncu je zmagal najboljši. Predvsem sem vesel, da sem lahko to sezono končal kot najboljši kolesar na svetu.

Roglič o taktičnih igricah: Prejšnji dve dirki sem dobil in tu so praktično vsi najboljši dirkali proti meni, tako da jaz služajno ne bi zmagal. Tako, kot pravi slovenski pregovor: Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima. Nas je bilo malce več, ampak na koncu je Bauke izkoristil priložnost.

Roglič o ekipi: Fantje so bili izjemni tudi danes. Ampak, saj to se od nas tudi pričakuje. Če smo najboljši, potem moramo to pokazati vsak dan.

Roglič o enodnevnih dirkah: To mi je bil cilj in želim postati zelo dober tudi na enodnevnih dirkah. Kot vidimo so tudi enodnevne dirke izjemno zanimive in privlačne tudi zame. Upam, da v prihodnosti dobim tudi kakšno od teh dirk.

Roglič o pripravljenost po odpeljani dirki po Španiji: Nisem vedel, kako bo. Ponovno nova izkušnja zame. Prvič sem sezono končal z dirko po Španiji in dobil neka nova spoznanja in ugotovitve, kako deluje telo in forma vse do konca sezone.

O 1. mestu na lestvici UCI: Nimam pravih besed. Na koncu se je zgodilo. Moj prvi motiv je bil pač najboljše, kar le lahko opraviti z vsako dirko, na kateri sem bil. Dirko po dirko in zdaj smo ob koncu sezone tu. Končujemo kot prvi na tej lestvici.

O Barcolani: Kaj pa vem. Prvič bom nastopil v tej vlogi. Najprej me do tja čaka pet ur vožnje. Kar pestro bo, saj jutri že ob 7.30 odhajamo. Poskusil bom ostati na jadrnici in za začetek ne pasti v morje.

O "naj" uspehu sezone 2019: V zasebnem življenju je največja zmaga zagotovo ta, da sem postal oče. S športnega vidika pa je ogromno nekih vrhunskih rezultatov. Če sem lani pokazal, da lahko dobim enotedenske dirke, letos to ni bilo tako hudo presenečenje. Ampak, definitinvo mi bo ta uspeh na tritedenskih dirkah ostal v zelo lepem spominu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ