Primož Roglič: Zahvalil bi se vsem navijačem

Primož Roglič: Zahvalil bi se vsem navijačem
11.07.2017 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič se je po devetih dneh dirkanja na Touru oglasil tudi prek bloga in med druim zapisal: "Noro ogromno reči se mi je že pripetilo."

“Tule ležim na masažni mizi in razmišljam, kako hitro mineva čas na Dirki po Franciji, ” je blog na spletni strani primozroglic.com začel Primož Roglič.

V kratki kolesarski karieri letos sploh prvič nastopa na dirki po Franciji in predvsem na uvodnem kronometru v Dusseldorfu je spadal med favorite za najvišja mesta. A je v dežju padel: “Dusseldorf je že dolgo za mano, verjetno vsi veste kako se je izteklo. Ampak, tak je šport. Prej ko stopiš čez slab spomin, bolje je. Sem proti nekaterim kar dobro odnesel, ” je še zapisal v blogu. In res jo je.

Na uvodu sta odstopila Alejandro Valverde in Ion Izagirre. Tudi v nadaljevanju dirke pa Rogliču ni bilo prizanešeno. Predvsem v petek, tik pred dvema zahtevnejšima etapama, v katerih je načrtoval udeležbo v begu, je dvakrat padel. “Noro ogromno reči se mi je že pripetilo, poleg padcev še vročina, dež, beg. Z navdušenjem gledam, kaj prinašajo prihajajoči dnevi. ” A najprej si je moral po izjemnem pobegu v kraljevski etapi dobro spočiti.

“Danes je prvi prost dan, kar je vedno prijetno, še posebno po včerajšnjem brutalnem dnevu v begu. Grozni napori navkreber in ogromno zbranosti pri spustih! Pa tudi občutkov, ko ti grejo kocine pokonci od množice ljudi okoli ob cesti, ko se boriš za najvišja mesta! To ti da krila, zagotovo! ” Čepav je sodeloval v begu, pa še ni povsem pozdravil posledic petkovega padca, tako da njegovo stanje v dveh zahtevnih etapah ni bilo takšno, kot bi lahko bilo:

“Poskušam se regenerirati po vsem tem in zaceliti še odprte rane od padcev. Gremo dalje dan po dan. Zbrano po nove priložnosti v težjih etapah! Trenutno sem drugi v točkovanju za pikčasto majico in zagotovo se ne bom predal! Zahvalil bi se tudi vsem navijačem, na dirki ali po TV, s prijaznim sporočilom ali samo stisnjenimi pestmi. Da vam povem, pomaga. ” Na voljo bo še veliko razgibanih in zahtevnih etap, v katerih bodo prav ubežniki, ki se dobro peljejo na zahtevne vzpone iskali priložnost. Zakaj pa ne bi spet poskusil tudi Roglič?

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ