Primož Roglič: Zapuščam Jumbo Vismo

Primož Roglič: Zapuščam Jumbo Vismo
30.09.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Vsekakor lahko potrdim, da bom zapustil ekipo, vendar pa bomo o podrobnostih govorili po zadnji dirki v tej sezoni," je pred startom dirke po Emiliji dejal Primož Roglič.

Prvi del sage o Primožu Rogliču in prestopu je torej zaključen. Roglič sam je tako potrdil, zapušča Jumbo Vismo. Govorimo o ekipi, s katero je prestopil med elito. Z ekipo je dosegel največje uspehe, obenem je ekipa tudi rasla z njim. In letos so se skupaj veselili vseh treh zmag na tritedenskih dirkah. Zdaj pa je očitno napočil čas, da se Roglič preizkusi v drugi ekipi. Seveda ni jasno, v kateri.

"Roglič bo v mojem srcu vedno zapisan, kot naš kralj. Hvaleženi smo mu za vse in vedno ga bom občudoval na osebni ravni. Pride pa čas, ko je najbolje, da se poti ločijo. Nedavno nas je prosil, če mu dovolimo odhod. Razumeli smo njegovo prošnjo. Preveč je obojestranskega spoštovanja, da bi si stali na poti. Zato smo eden drugemu dali zeleno luč, kot smo jo prej že dali Groenewegnu." To so bile besede Richarda Pluggeja, glavnega moža Jumbo Visme.

Sicer ima Primož Roglič še vedno veljavno pogodbo, tako da jo bo morala ekipa, v katero bo odšel, tudi odplačati. Po informacijah GCN pa naj bi v novi ekipi Roglič zaslužil kar šest milijonov evrov na leto. Podpisal pa naj bi triletno pogodbo. Seveda se pojavlja vprašanje, kdo si lahko kaj takega privošči? V prvi vrsti se pojavljajo naslednja imena: Ineos Grenadiers, Lidl Trek, Bora Hansgrohe, Movistar, Bahrain Victorious … Kandidatov je veliko. Kmalu pa bomo očitno izvedeli.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ