Primož Roglič: Zdi se mi, da je motor zadel v zaščito

Primož Roglič: Zdi se mi, da je motor zadel v zaščito
06.07.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Primož Roglič si je ob padcu izpahnil ramo, za TV Slovenija pa po cilju povedal: "Nisem si je mogel popraviti takoj na cesti. Moral sem se usesti na gledalčev stol in si jo popraviti."

Primož Roglič je ena izmed "žrtev" 5. etape dirke po Franciji. Ta je potekala po tlakovanih odsekih. Kolesarji so jih morali premagati 11. Skupna dolžina pa 19,4 km. Primož Roglič je padel 29 km pred ciljem.





"Zdi se mi, da je motor zadel v zaščito, ki je bila na znaku. To zaščito je potem odneslo v središče pelotona, v nas tekmovalce in smo padli," je za TV Slovenija dejal Primož Roglič, ob tujih medijih pa je še dodal: "Bil sem že bolje. Nekaj škode sem naredil telesu. Tudi ramo sem si izpahnil. Na srečo sem še tu." Seveda še ni povsem jasno, kakšne poškodbe je Primož v resnici utrpel.

Po hrbtu je bil vidno okrvavljen in za TV Slovenija še dodal: "Veliko boljše bi bilo, če vsega tega ne bi bilo. Ampak, je bila situacija kakršna je bila in na koncu smo lovili nazaj kljub vsem težavam. Bomo videli, kako bo jutri in v naslednjih dneh." Zdaj je 44. v skupnem seštevku in zdi se, da bo zdaj kapetansko vlogo prevzel Jonas Vingegaard. Ta je 7. in za vodilnim Woutom Van Aertom zaostaja za 40 sekund.




Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ