Primož Štrancar zmagovalec svetovne serije enduro

Primož Štrancar zmagovalec svetovne serije enduro
07.10.2014 AVTOR: Matej Zalar
Po zadnji tekmi svetovne serije enduro v Liguriji so kot najboljšega v skupnem seštevku v kategoriji master okronali Primoža Štrancarja, ki je letos konkurente popolnoma dotolkel.

Nekdanji slovenski olimpijec je združil svoje spustaško znanje  ter vzdržljivost in moč, ki ju je pridobil skozi dolga leta treninga na kolesu za kros. Serijo sestavlja sedem tekmovanj, udeležil se je petih, na svoji Orbei Rallon pa je bil za konkurente nerešljiva uganka na kar štirih tekmah. Član ekipe Orbea Geax MTB Team je zmagal je v Franciji (Valloire), Italiji (La Thuile), v ZDA v Koloradu in na finalni tekmi Finale Ligure v Italiji. Zbral je kar 1600 točk, kar 870 več od najbližjega konkurenta Mike Kangasa (730 točk), tretji pa je bil Emmanuel Abate (680 točk).

Po zadnji letošnji tekmi svetovne serije je Primož povedal: »Ne vem kaj naj rečem. Zmaga v skupnem seštevku svetovne serije enduro je bila moj cilj in uspelo mi je. Vesel sem. Zahvaljujem se vsem mojim podpornikom in komaj čakam na naslednje izzive. «

Celotno lestvico kategorije Masters najdete tukaj.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ