Primoža Rogliča ne bo na Touru!

Primoža Rogliča ne bo na Touru!
10.06.2019 AVTOR: DZ

Zdaj je tudi uradno. Primož Roglič letos ne bo nastopil na dirki po Franciji! To so sporočili iz ekipe Jumbo Visma.

Primož Roglič je imel v prvotnem načrtu dirk sicer zabeleženo, da se bo po dirki po Italiji udeležil tudi dirke po Franciji. Na novinarski konferenci pred sprejemom v Ljubljani pa je priznal, da mu je Giro pobral precej več moči, kot je pričakoval. Posledično je bilo že takrat bolj ali manj jasno, da se bo le stežka odločil za nastop na dirki po Franciji.

Zdaj pa so iz ekipe Jumbo Visma sporočili, da Rogliča letos na Touru ne bomo mogli spremljati. "Zmagovalec dveh etap in tretji na dirki po Italiji bo letos izpustil Tour," so Nizozemci zapisali v izjavi za javnost. Roglič je v zadnjih dveh letih na Touru dobil obe kraljevski etapi. Lani pa je Tour po hudem boju s Chrisom Froomom končal na četrtem mestu.

Sicer pa so pri Jumbo Vismi objavili imena kolesarjev, na katere bodo letos na Touru računali. V sprintih bodo vse stavili na Dylana Groenewegna, v boj za visoka mesta v skupnem seštevku pa se bo spustil Steven Kruijswijk. Pomagali jima bodo še Mike Teunissen, Amund Jansen, Tony Martin, George Bennett, Wout van Aert in Laurens De Plus, ki je na Giru zbolel in tako ni mogel pomagati Rogliču.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ