Primožič med deseterico in sprememba na vrhu

Primožič med deseterico in sprememba na vrhu
14.03.2021 AVTOR: DZ

S tretjo etapo se je končala Istrska pomlad. Etapo je dobil Mihkel Raim, v skupnem seštevku pa se je zmage veselil Finn Fisher Black. Jaka Primižič osmi.

"Zelo zadovoljen sem s svojim nastopom in bo dobra popotnica za prihodnje dirke."
Jaka Primožič

Marčana je gostila start zadnje etape dirke Istrska pomlad. Cilj je bil po 143 kilometrih v Umagu. Tudi tokrat so se kolesarji spopadali s slabimi vremenskimi razmerami in posledično nevarnimi cestami. Filippo Zana je s kolegi iz Bardianija branil vodstvo v skupnem seštevku, ki pa je bilo minimalno.

Imel je samo eno sekundo prednosti pred Fisherjem Blackom iz razvojne ekipe Jumbo Visma. Novozelandec je to izkoristil in si je na letečih ciljih privozil tri odbitne sekunde. Dovolj, da je že med etapo prevzel vodstvo. V zaključku pa je sprint za zmago dobil Mihkel Raim pred Henrijem Uhligom in Jakubom Mareczkom.

Najboljši Slovenec je bil Tilen Finkšt (Ljubljana Gusto Santic) na 11. mestu. Jaka Primožič (KK Kranj) je bil 18., Andi Bajc (Felbermayr) 24., Kristjan Hočevar (Adria Mobil) 27., Nik Čemažar (KK Kranj) pa 30. Dirko je dobil Fisher Black, Zana je za njim zaostal za dve sekundi, Savva Novikov je bil tretji.

Najboljši Slovenec je bil Jaka Primožič na osmem mestu. 11. mesto je zasedel Nik Čemažar. Oba sta člana ekipe KK Kranj. Hrvat Viktor Potočki, ki vozi za ekipo Ljubljana Gusto Santic je bil 16., Hočevar 18., Lavrič 19., Finkšt 22., Skok 31, Bajc 34. …

"Dirka je bila precej zahtevna, konkurenca je izjemno močna in sem vesel, da smo se kot ekipa dobro znašli tudi v teh okoliščinah. Zelo zadovoljen sem s svojim nastopom in bo dobra popotnica za prihodnje dirke. Čestital bi vsem kolesarjem, ki so dirko končali in zaželel čimprejšnje okrevanje našemu Alešu, saj ga kot izrednega dobrovoljneža v ekipi že pogrešamo", je za spletno stran KK Kranj dejal Primožič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ