Primožič za Bicikel: En krog bo ključen, takrat bo glavnina počila

Primožič za Bicikel: En krog bo ključen, takrat bo glavnina počila
05.08.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Pomemben člen slovenske reprezentance na Škotskem bo tudi Jaka Primožič. Gorenjec je lani navdušil v Avstraliji, tudi letos pa bo poizkušal čim bolj pomagati ekipi.

Slovenski selektor Uroš Murn je letos izbral četverico kolesarjev iz kontinentalnih ekip za nastop v Glasgowu. Dvoma o tem, da bo med potniki tudi Jaka Primožič, ni bilo, saj se je nekdanji kolesar KK Kranj in zdaj kolesar Hrinkowa v dresu reprezentance že večkrat izkazal, tudi nazadnje na VN Kranja je 24-letnik pokazal dobro pripravljenost.

"Svetovno prvenstvo je zame ponovno velika priložnost za dokazovanje, lani v Avstraliji sem jo dobro izkoristil z 240 km dolgim begom. Letos bom ponovno poizkušal pomagati ekipi po svojih najboljših močeh. Trasa je izjemno tehnična, ovinkasta, s kratkimi vzponi, tako da bo dobro pozicioniranje izredno pomembno," za Bicikel.com opisuje Primožič.

Glede taktike ni nobenega dvoma, pritrjuje: "Bomo videli, kako se bomo dogovorili, bomo pa dirkali na Pogačarja in Mezgeca. Tako imamo enega kolesarja za primer težke dirke in enega, če pride do cilja manjši šprint."

Že zaradi dolžine bo prišlo do selekcije

Večji šprint Sloveniji niti ne bi ustrezal, do njega pa bo zelo težko prišlo, meni Primožič: "Zagotovo prav veliko kolesarjev ne bo prišlo do cilja, že zaradi same dolžine in tehnične zahtevnosti trase, ki ne dopušča večje skupine. En krog bo ključen, tam bo glavnina počila in tam se bo dirka odločila. Lahko le upaš, da si takrat med najboljšimi."

Za konec pa "Poko" glede svoje priprave in vloge v ekipi pravi še: "Za priprave na dirko nisem imel prav veliko časa, saj sem imel letos precej natrpan program dirkanja, vendar mi je uspelo opraviti nekaj daljših kvalitetnih treningov za SP. Kar se tiče moje vloge pa upam, da bom fantom v dobro pomoč, potem pa bom poizkušal priti do cilja, saj se mi zdi, da je to na velikih dirkah oz. prvenstvih dobra motivacija za naprej."

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ