Princ Nasser: Bahrajn predstaviti svetu

Princ Nasser: Bahrajn predstaviti svetu
18.01.2017 AVTOR: D. Z.
Kako je Princ Nasser Bin Hamad Al Khalifa prepričal vlagatelje, da investirajo v kolesarsko ekipo. Kaj bo od tega imel Bahrajn?

"Predstaviti državo "
Princ Nasser Bin Hamad Al Khalifa, promotor kolesarskega projekta Bahrain Merida je v pogovoru z novinarjem velonewsa Georgeom Brownom med drugim povedal, zakaj se je odločil, da podpre tak projekt.

“Zdaj smo v položaju, ko želimo predstaviti našo državo. To smo potrebovali. Res potrebovali. In zares vse deluje. ” Bahrajn, pa tudi kraljeva družina sta se v preteklosti namreč ukvarjala predvsem z očitki o kršenju človekovih pravic: “Bahrajn je šel skozi težke čase. Veliko je bilo obtožb. Tako so celo podjetja, ki sponzorirajo ekipo dejala, da je bolj pomembno, da se na dresih pojavi ime Bahrain kot pa imena investitorjev. Dejali so, da bi morali ljudje najprej izvedeti več o Bahrajnu in načrtih. Želijo, da se Bahrain pokaže svetu. 

"Sprva niso razumeli "
Glavna sponzorja sta dva. Bapco in Alba. Nasser je še priznal, da se je za ekipo odločil potem, ko se je januarja 2016 na treningu pridružil Vincenzu Nibaliju. Projekt je nato predstavil največjim podjetjem v Bahrajnu:

“Sprva sponzorji sploh niso razumeli. Kolesarska ekipa? Zakaj? Ampak, tisti ljudje, ki razmišljajo o posredni koristi Bahrajna in so v tem videli to, kar smo videli mi, so nam stali ob strani. Sčasoma bodo razumeli pomembnost tega športa za Bahrajn. ” Priznal pa je, da je imel v primeru zavrnitve še vedno rezervni scenarij:

“Tudi, če bi se umaknili, bi še vedno razmišljal o tem, kako ustanoviti ekipo. Imeli smo rezervne načrte. Eden izmed the je bil, da bi odšel v Abu Dabi in tam predstavil projekt. To ekipo sem si res želel. ” Že pred uradno predstavitvijo ekipe so se lahko lokalni kolesarji družili s profesionalnimi. Na kolesarskem druženju se jih je zbralo več kot štiristo: “To, da je ekipa kolesarila z lokalci je velik uspeh. Zdaj so že bolj povezani kot prej. Vidijo se na televiziji. Ustvarili smo harmonijo in outdoor aktivnost. Tako bomo združili ljudi. Šport je v resnici odgovor na nesporazume med ljudmi. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ