Pripravljeni smo mu ponuditi priložnost

Pripravljeni smo mu ponuditi priložnost
09.07.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

L’Equipe poroča, da bi se prav lahko zgodilo, da bi si Mark Cavendish premislil glede konca kariere, ki ga je napovedal maja. Takrat je dejal, da bo to njegova zadnja sezona in tudi zadnji Tour de France.

Včeraj pa je padel in moral zaradi poškodovane ključnice odstopiti. Tako ni mogel končati 14. dirke po Franciji, na kateri je lovil rekordno 35. etapno zmago na Touru. Zdaj je izenačen z Eddyjem Merckxom. Cavendish je pred sezono dolgo iskal ekipo in zdaj 38-letnik jo je našel v zadnjem trenutku. Priložnost mu je ponudil Aleksander Vinokurov.

Cavendish je tako vozil za Astano in dobil zadnjo etapo na dirki po Italiji. Potem pa se je posvetil pripravam na dirko po Franciji. V petek je zasedel drugo mesto, potem ko ga je uspel prehiteti samo Jasper Philipsen. Ob tem moramo izpostaviti, da je imel v samem sprintu Cavendish težave s prestavami. Po spletu so zaokrožili posnetki in fotografije zares razočaranega Cavendisha.

Obenem pa se zdaj že ugiba, če bo res končal kariero? Jo bo morda pripravljen še nekoliko podaljšati? "Seveda bi si želeli, da bi Mark nadaljeval kariero tudi v letu 2024, in da bi nastopil na zanj 15. dirki po Franciji, tam pa bi slavil 35. etapno zmago," je za L’Equipe dejal Aleksander Vinokurov, ki je glavni mož Astane. Hitro je našel razlog za to:

"Sam sem si leta 2011 na Touru zlomil stegnenico. To bi bila moja zadnja sezona. Vendar pa kariere nisem želel končati na tak način. Nadaljeval sem in trdo delal, tako da sem naslednje leto v Londonu postal olimpijski prvak. Mark podobno razmišlja. Ima podoben zagon in željo po doseganju zastavljenih ciljev. Pripravljeni smo mu ponuditi priložnost. Seveda se bo pa moral sam odločiti."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ