Prireditelji dirke po Franciji podelili preostali posebni povabili

Prireditelji dirke po Franciji podelili preostali posebni povabili
11.02.2022 AVTOR: N. Gr., foto: A.S.O.

Dirka po Franciji bo na sporedu julija, ASO pa je že oznanil prejemnike posebnih povabil za vse svoje največje dirke v sezoni. Ker dve povabili avtomatično pripadata Alpecin Fenixu in Arkei Samsic, sta ostali le še dve - na Touru bosta še B&B Hotels in Total Energies.

Pri posebnih povabilih na dirko po Franciji večjih presenečenj ni bilo. Vseh 18 ekip svetovne serije je na Tour seveda avtomatično uvrščenih, ravno tako to velja za najboljši ekipi z licenco Pro lanske sezone Alpecin Fenix in Arkeo Samsic, prirediteljem pa sta tako ostali le še dve povabili.

Pričakovano sta romali v francoske roke, Total Energies je ekipa v vzponu z visokim proračunom, pomembnim francoskim sponzorjem in seveda Petrom Saganom, ki ga ASO zelo želi vnovič videti na Touru. Njihovo povabilo ni bilo pod vprašajem, bolj zanimiv pa je izbor ekipe B&B Hotels - KTM.

Brez Coquarda, a z Rollandom in Gougeardom

Povabilo so prejeli predvsem zato, ker gre za francosko zasedbo, v kateri pa manjkajo zvezdniška imena. Pred letošnjo sezono so izgubili Bryana Coquarda, ki v dresu Cofidisa že zmaguje, zato bosta glavni imeni najbrž veteran Pierre Rolland, ki je etapo Toura dobil leta 2012, in najbolj zvezdniška okrepitev Alexis Gougeard, ki prihaja iz AG2R - Citroena. Ekipo B&B Hotels bomo bržkone videli v pobegih in predvsem v prvem tednu tudi v boju za pikčasto majico.


V zadnjih tednih so bile kar glasne govorice, da naj bi ASO resno razmišljal o tem, da zadnjo licenco podeli norveški ekipi UNO - X, saj se bo dirka začela na Danskem, a se na koncu za ta korak niso odločili. Verjetno tudi zato, ker bi se nanje v Franciji usul plaz kritik, bi pa bila norveška zasedba z nekaj zelo zanimivimi kolesarje bržkone bolj konkurenčna najboljšim.

Dirka po Franciji se bo začela 1. julija v Kobenhavnu.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ