Profesionalec, ki zdaj prostovoljno pomaga prizadetim

Profesionalec, ki zdaj prostovoljno pomaga prizadetim
03.04.2020 AVTOR: DZ, vir: Davide Martinelli / Instagram

"Kolesarstvo je lep šport, a ni lepšega občutka, kot če pomagaš nekomu, ki pomoč potrebuje," pravi Davide Martinelli. Kolesar Astane, ki se je prelevil v prostovoljca.

"Kolesarstvo je lep šport, a ni lepšega občutka, kot če pomagaš nekomu, ki pomoč potrebuje."
Davide Martinelli

26-letni Davide Martinelli je letos kolesar Astane. Ker je za kolesarje to obdboje zelo nepredvidljivo in sploh ne vedo, kdaj se bo sezona nadaljevala, se je Italijan odločil, da bo ponudil pomoč v boju z vse bolj razširjenim koronavirusom. Živi v vasi Lodetto v bližini mesta Brescia.

V Italiji je virus krepko zarezal v življenja prebivalcev in sleherna pomoč pride še kako prav. Martinelli - sicer sin poznanega menedžerja Giuseppeja Martinellija - se je odločil, da se kot prostovljev vključi v dobrodelno akcijo. Tudi s pomočjo kolesa ostarelim ljudem v njegovi bližini, ki si sami težko pomagajo dostavlja zdravila in hrano.

"Slišal sem različne zgodbe, ki so se me dotaknile. O osebah, ki same ne morejo skrbeti zase in po zaslugi prostovljcev jim uspeva. Ta skupnost mi je v vseh teh letih dala veliko, tudi zaradi načina življenja pa sem le redkokdaj dobil priložnost, da ji vse to povrnem," je na Instagramu zapisal Martinelli. Lodetto je majhna vas z okrog 1500 prebivalci, v kateri ni ne lekarne, ne trgovine z živili:

"Kolesarstvo je lep šport, vse je lepo. A, da lahko pomagaš bližnjemu. To je neprecenljivo."
Davide Martinelli

"Pomislil sem. To je priložnost, da ljudem, med katerimi so mnogi, ki so mi tudi že pomagali, ponudim roko in pomoč. Imam kolo, dve nogi, očitno prav veliko ne morem trenirati, pa še nahrbtnik. V veliko čas mi je, da sem lahko šel v lekarno in prevzel zdravila za ostareli par. Skupaj pol ure in nekaj kilometrov. Nič posebnega za športnika."

Martinelli je še dodal, da je najsrečnejši človek na svetu: "Kolesarstvo je lep šport, vse je lepo. A, da lahko pomagaš bližnjemu. To je neprecenljivo." Svoj zapis, ki so ga z odobravanjem sprejeli mnogi, med njimi tudi Chris Froome, pa je Martinelli zaključil: "Zdaj pa grem na trenažer, na vsakodnevni trening. Da bom naslednjič stvari dostavil še hitreje."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ