Program SP: Sanjska članska ekipa, a brez mlajših kategorij

Program SP: Sanjska članska ekipa, a brez mlajših kategorij
23.09.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Letošnje svetovno prvenstvo bo zagotovo nekaj posebnega zaradi “sanjske” slovenske reprezentance. za nedeljsko cestno preizkušjno.

Andrej Hauptman in Gorazd Penko - selektorja članskih reprezentanc - sta včeraj objavila seznam kolesarjev in kolesark, na katere bosta računala na prihajajočem svetovnem prvenstvu. Gre pa predvsem zaradi povsem drugačno prvenstvo od tistih, ki smo jih vajeni iz preteklosti.

Zaradi koronavirusa so se organizatorji odpovedali Švicarji, vse skupaj pa so prevzeli Italijani. Pripravili so nadvse zahtevno, selektivno progo, na kateri naj bi do izraza prišli mojstri za vzpone. Če ne bodo preveč utrujeni po vsej verjetnosti tudi najboljši z dirke po Franciji.

Po drugi strani pa morajo biti v dobri formi tudi že tisti, ki se pripravljajo na dirko po Italiji. A gre predvsem za člansko prvenstvo. V preteklih letih smo bili vajeni spremljati dirke mladincev in mlajših članov, pa mladink in mlajših članic. Zdaj bo program okrnjen. Govorimo lahko samo o prvenstvu članov in članic.

Očitno gre za odločitev, ki seveda najbolj prizadane mlajše kategorije, ki že tako nimajo prav velikega števila dirk. A, lahko se po drugi strani veselimo predvsem cestne dirke, saj ob na njej nastopilo “sanjsko” slovensko moštvo, na čelu s Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem.

PROGRAM
Četrtek, 24.9.2020 ob14.40: kronometer članice
(Eugenia Bujak)

Petek, 25.9.2020 ob 14.30: kronometer člani
(Jan Tratnik)

Sobota, 26.9.2020 ob 12:35: cestna dirka članice
(Urša Pintar, Urška Žigart, Urška Bravec, Eugenia Bujak in Špela Kern)

Nedelja, 27.9.2020 ob 9:45: člani cestna dirka
(Primož Roglič, Tadej Pogačar, Janez Brajkovič, Domen Novak, Luka Mezgec, Jan Polanc, Jan Tratnik in Luka Pibernik)

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ