Proizvajalec kolesa Basso sestavil posebno kolo za Korena

Proizvajalec kolesa Basso sestavil posebno kolo za Korena
20.01.2023 AVTOR: Uredništvo

Kristijan Koren, ki je lani osvojil naslov državnega prvaka v cestni vožnji v kategoriji Elite in nasledil Mateja Mohoriča, bo v letošnji sezoni tekmoval na posebnem kolesu Basso Diamante SV.

V podjetju koles Basso so model Diamante SV lično in barvno opremili v znamenju slovenske zastave. Kristijan Koren je naslov državnega prvaka osvojil lani, 26. junija, v Mariboru, ko je vso konkurenco (drugi je bil Matevž Govekar - Bahrain Victorius, tretji pa Luka Mezgec - BikeExchange-Jayco) ugnal na kolesu Diamante, bo letos kolesaril na, zanj "personaliziranem" kolesu Diamante SV.

Črna podlaga omogoča kontrast z barvami slovenske zastave (bela, modra in rdeča), ki so nameščene na okvirju kolesa in sedežni cevi ter poudarjajo državni znak. Na zgornji cevi, v bližini sedežne opore, je napis "Slovenija". Kristijan bo ne kolesu uporabljal opremo Campagnolo Super Record 12V EPS in obroče Campagnolo Bora Ultra WTO. Krmilo je neizogibno znamke Levita, sestavni del kolesa Diamante SV. Barve so ustvarjene z uporabo inovativnih barvnih rešitev - Basso Pigment, s katerimi 3D-struktura keramičnih nanodelcev poveča vodo odbojnost in zmanjšuje poroznost, zaradi česar je barva močnejša, bolj aerodinamična in odporna proti onesnaževalcem.Kristijan Koren bo v sezoni 2023 kot aktualni državni prvak na čelu mlade ekipe Adria Mobil, ki jo bodo sestavljali še Tilen Finkšt, Gal Glivar, Kristjan Hočevar, Aljaž Jarc, Aljaž Turk, Boštjan Murn, Martin Jurik, Đorđe Đurić in Dimitar Jovanoski.

Kolesarji Adria Mobil bodo tudi prvo leto vozili kolesa s kolutnimi zavorami, da bo tehnično potekalo vse tekoče, bo po novem skrbel v vlogi mehanika Jure Zrimšek, ki je v kategoriji do 23 let leta 2002 postal evropski prvak na velodromu (vožnja na točke) in osvojil bronasto medaljo v vožnji na čas, leta 2003 pa v tej kolesarski disciplini osvojil še srebrno medaljo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ