Prolog Cape Epica dominirale XC zvezde

Prolog Cape Epica dominirale XC zvezde
17.03.2019 AVTOR: Jure Klančar

V Južni Afriki se je danes začel tako imenovan Tour de France gorskega kolesarstva – Absa Cape Epic.


Legendarne osemdnevne preizkušnje se že leta udeležujejo najboljši svetovni tekmovalci v pripravah na začetek sezone v Evropi in Ameriki. In letos ni nič drugače, saj so bili na štartni liniji vsi Crème de la crème tekmovalci svetovnega ranga vključno z Ninom Schurterjem, Samom Gazom, Anniko Langvad, Anno van der Breggen ter še mnogimi drugimi.

Prolog osvojila duo Schurter-Forster

Letošnja različica se je začela z 20-kilometrskim prologom, ki je bil pisan na kožo specialistom na kratke proge, kar sta izkoristila Švicarja Nino Schurter ter Lars Forster (Scott-SRAM). Duo že izkušenega Schurterja ter njegovega novega ekipnega kolega Forsterja je v cilj privozil z 41-sekundno prednostjo pred Manuelom Fumicom ter Henriquem Avancinijem (Cannondale Factory Racing).

Schurter in Forster sta po tekmi priznala, da je bil krajši prvi dan voda na njun mlin, vendar upata, da bo šlo v naslednjih dneh vse po načrtu, saj ciljata na zmago v skupnem seštevku.


V ženski konkurenci je duo štirikratne zmagovalke Cape Epic Langvadove ter aktualne cestne svetovne prvakinje van der Breggen (Investec-songo-Specialized) pokazal svojo absolutno premoč z več kot dvominutno prednostjo pred drugouvrščeno ekipo.

Vzdržljivostna preizkušnja drugega dne

Medtem ko je bil prvi dan le test moči, bo drugi dan že prva resna preizkušnja vzdržljivosti, saj se bodo tekmovalci podali na 111-kilometrsko etapo z 2700 metri vzpona. Etapa združuje vse od tehničnih vzponov ter spustov do cest ter hitrih ravnic. V naslednih sedmih dneh bo tekmovalce pričakalo še skoraj 700 kilometrov zahtevnega južnoafriškega terena, kar bo velik izziv tudi za letošnjo vrhunsko zasedbo.


Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ