Prolog prenevaren ... ostaja zgolj boj za etapno zmago (VIDEO)

Prolog prenevaren ... ostaja zgolj boj za etapno zmago (VIDEO)
21.08.2015 AVTOR: D. Z.
Po prvem ogledu trase prologa na dirki po Španiji so se kolesarji pritoževali nad nevarnostjo proge. Zdaj je tu rešitev. Prolog ostaja isti. Obeta se boj za etapno zmago, zaostanki pa se v boju za skupni seštevek ne bodo šteli.

Pristanišče Banus bo gostilo začetek zadnje izmed treh tritedenskih dirk – torej dirke po Španiji. Letos bo na sporedu že 70. dirka, ki praznuje 80-obletnico. Sobotni večerni začetek naj bi bil spektakularen. Gre namreč za ekipni kronometer. A številni kolesarji so bili na ogledu trase zgroženi, ko so videli, po kakšni trasi jih organizatorji nameravajo popeljati. Gre namreč za pot ob obali in kolesarji bi v dobrih sedmih kilometrih vozili po sedmih različnih podlagah, pa tudi po zelo ozkih odsekih.

To bi bilo očitno vseeno preveč. Pritožbe in objavljene fotografije na družabnih omrežjih so bile učinkovite. Organizatorji so s predstavniki kolesarjev in s sodniki imeli izredni sestanek. Cilj. Najti rešitev. Direktor dirke po Španiji Javier Guillen je po sestanku najprej poudaril, da bi imeli ob morebitni spremembi trase prevelike logistične težave. Obenem je poudaril, da so si traso predtem ogledali tako predstavniki Mednarodna kolesarke zveze (UCI) kot Mednardone kolesarke organizacije (CPA). Oboji naj bi najprej dali zeleno luč.

Po petkovem drugem sestanku pa so očitno vsi skupaj prišli do kompromisa. »Potem, ko smo prejeli skrb vzbujajoče odzive s strani ekip in kolesarjev ter po dodatnem pregledu trase s tehničnim direktorjem dirke so se sodniki odločili, da bo prolog potekal po zastavljeni trasi, « so najprej zapisali v izjavi za javnost. Potem pa dodali: »Časi pa se bodo šteli samo za razvrstitev ekip, in ne za skupni vrstni red med posamezniki. « Obenem bodo na koncu vseeno razglasili zmagovalca dneva – torej najhitrejšo ekipo. Sicer pa si traso lahko ogledate v spodaj priloženem posnetku, ki so ga pripravili pri GCN.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ