Prostora ni bilo niti za malo potrebo

Prostora ni bilo niti za malo potrebo
29.07.2012 AVTOR: D. Z.
Moška cestna dirka na olimpijskih igrah je postregla z zanimivim razpletom, boenem pa tudi z neverjetnim številom gledalcev ob progi. O tem so pisali tudi na cyclingnews.com
S tem so Britanci dokazali, da je pri njih kolesarstvo vse bolj popularno. Za to so brez dvoma poskrbeli kolesarji na velodromu, izjemni sprinter Mark Cavendish in junaka zadnje dirke po Franciji Bradley Wiggins in Chris Froome. In ob cesti, ne samo na vzponu Box Hill, ampak tudi drugje, se je zbralo ogromno navijačev.

"Nihče ni pričakoval takega števila ljudi ob cestah. Ljudje so fotografirali kar na cesti. To bi morali bolje nadzorovati. Pozitivna stvar tega pa je, da še nisem videl take množice ljudi," je dejal Michael Rogers. Prav zaradi fotografa na cesti je prišlo do prvega padca na dirki.

Chris Horner je izpostavil še eno težavo. Vozniki spremljevalnih vozil so se morali naenkrat prilagoditi drugačnemu načinu vožnje, saj se v Angliji vozi po levi strani čestišča in so temu prilagojeni tudi avtomobili. Horner je bil zaradi številnih okvar kolesa velikokrat med spremljevalnimi avtomobili in je zato še kako občutil to zmedo športnih direktorjev.

"Vseeno je bila to izjemna izkušnja. Ljudje ob cestah so bili neverjetni. Želim si, da bi bili nekoliko bolj zadržani in ne bi hodili na cesto," je dejal Horner, ki je še dodal: "Vendar. To so olimpijske igre in nekaj takega bi morali pričakovati /.../ Tukaj me je bilo zagotovo najbolj strah. Odpeljal sem že dirke v dežju, vendar me ni bilo nikoli tako strah."

Gnečo ob cesti je zelo slikovito opisal tudi Andre Greipel: "To je bilo nekaj najlepšega, kar sem kdajkoli doživel. Prostora ni bilo niti za opravljanje male potrebe."

vir: cyclingnews.com
foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ