Protective Bike Four Peaks se začenja

Protective Bike Four Peaks se začenja
17.06.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Tretja izvedba štiridnevne etapne dirke se začenja danes v Bad Kleinkirchheimu. Po Salzburgu in Tirolski v prejšnjih izvedbah se tokrat Four Peaks -i povsem približajo slovenskim mejam.
Osemsto prijavljenih gorskih kolesarjev se bo v štirih dneh podalo po trasah okoli Bad Kleinkirchheima, Hermagorja, Tropolacha in Wiessensee-a.

Prva etapa je krožna, »samo « dobrih 49 kilometrov in 2349 višincev bo prvi test za nekaj sto rekreativnih kolesarjev ter profesionalcev, ki bodo pilili formo za bližajoče se svetovno prvenstvo v gorsko kolesarskem maratonu v Val Gardeni konec tega meseca.

Zasedba udeležencev je kot vsako leto, izredno pisana. Največje število prijavljenih je seveda v kategoriji Men (več kot 300) in Master Men (300), 130 Grande Masterjev in 60 tekmovalk v kategoriji Women. Poleg Avstrijcev, Nemcev, Nizozemcev, Švicarjev in ostalih Evropejcev so se izziva lotili tudi tekmovalci iz ZDA, Brazilije in Južno Afriške Republike.

Seveda ne manjkamo niti Slovenci. Milan Urbančič je del ekipe Team Karnten Challenge, Koka Kuzmin, del zmagovalnega para v kategoriji Master iz 4 Islands etapne dirke na Hrvaškem, pa še nekaj občasnih udeležencev etapnih dirk je zagotovo na startu. Ekipa Bicikel.com prek Alp se bo letos v postavi Matej Kainz, Primož Lindič, Jernej Orlčnik in Natalija Anderluh spopadla z 270 kilometri in 8861 višinskimi metri, ki jih bo potrebno premagati vse do končnega cilja v Wiessensee-ju.

Upamo na uspešen zaključek vseh. Več pa v prihodnjih dneh
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ