Protest, ki so ga zatrli s solzivcem (VIDEO)

Protest, ki so ga zatrli s solzivcem (VIDEO)
25.07.2018 AVTOR: DZ

Na dirki po Franciji je prišlo med včerajšnjo etapo do neljubega dogodka. Kmetje so protestirali, policisti so jih ustavili s solzivcem, kolesarji pa so zato imeli težave.

Po 30 kilometrih dirkanja je na v 16. etapi dirke po Franciji prišlo do zmešnjave. Lokalni kmetje so protestirali in so tako želeli pokazati nezadovoljstvo ob znižanju državne pomoči. Ob tem so uporabili tudi bale sena, ki so jih postavili na cesto in so tako ovirali prehod karavane dirke po Franciji.

Policija je seveda takoj posredovala in protestnike poskušala pregnati s solzivcem. A tega so policisiti uporabili preveč blizu kolesarjev, ki so se tako morali ustaviti, saj so v očeh čutili solzivec. Dirko so organizatorji prekinili za skoraj 15 minut. Potem, ko so oskrbeli kolesarje, pa se je etapa lahko nadaljevala.

“Uspelo nam je nadaljevati z dirko po zaslugi policistov. Potem ko so nad kmeti uporabili solzivec, je kakšnih 20 ali 30 kolesarjev jokalo, tako da smo se odločili, da ustavimo dirko. Kolesarji so vse sprejeli zelo mirno,” je med drugim povedal direktor dirke Christian Prudhomme. V nadaljevanju pa so zbrani nekateri posnetki ob tem dogodku.






Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ