Proti Armstrongu tudi največji prijatelji?

Proti Armstrongu tudi največji prijatelji?
05.07.2012 AVTOR: D. Z.
Kot smo že pisali, se je Lance Armstrong znašel v hudih težavah. Tokrat so se odločili, da mu jemanje nedovoljenih poživil dokažejo pri Ameriški protidopinški agenciji, kjer so očitno zbrali nekaj pomembnih prič.
Obtožnica zoper Lancea Armstronga naj bi temeljila predvsem na pričevanju različnih kolesarjev, ki so v preteklosti dirkali s sedemkratnim zmagovalcem dirke po Franciji. Bolj ali manj se je predvidevalo, da gre v tem primeru med drugim že za znana obraza, kot sta Floyd Landis in Tyler Hamilton, ki sta najprej priznala jemanje nedovoljenih poživil, potem pa s prstom pokazala še na Armstronga.

Vendar pa so se pojavile govorice, da naj bi proti Armstrongu pričali tudi še aktivni kolesarji, ki so dirkali z Američanom. Časopis De Telegraaf piše, da naj bi šlo za štiri kolesarje, ki trenutno nastopajo na dirki po Franciji. To naj bi bili David Zabriskie, Christian Vande Velde, Levi Leipheimer in celo George Hincapie, ki je bil ob vseh Armstronogovih podvigih na Tourih njegova desna roka.

Ti kolesarji naj bi priznali jemanje nedovoljenih poživil, obenem pa naj bi še pričali proti Armstrongu. V zameno za to naj bi jih Ameriška protidopinška agencija kaznovala zgolj s polletno kaznijo nastopanja. Pa še to v času, ko na sporedu ni najpomembnejših dirk. Torej naj bi njihova kazen začela veljati kmalu po končani španski Vuelti, vrnili pa bi se lahko že kmalu v sezoni 2013.

Da naj bi bile te govorice resnične, naj bi pričal tudi podatek, da so se vsi štirje kolesarji odpovedali nastopu na prihajajočih olimpijskih igrah. V članku naj bi bil omenjen tudi glavni menedžer moštva Garmin Sharp Jonathan Vaughters. V 15 strani dolgi obtožnici naj bi pri Usadi navedli pričanja kar desetih različnih ljudi, vendar imena teh prič zaenkrat še niso znana.

vir: cyclingnews.com
foto: sirotti
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ