Prudhomme: Zmanjšati število kolesarjev na ekipo

Prudhomme: Zmanjšati število kolesarjev na ekipo
25.07.2016 AVTOR: D. Z.
Direktor dirke po Franciji Christian Prudhomme je dejal, da je naslednji cilj organizatorjev, zmanjšati število kolesarjev v posameznih ekipah.

Že vrsto let lahko ena ekipa na tritedenske dirke pripelje devet kolesarjev. Mnogi so s tem zadovoljni, mnogi pa poudarjajo, da tako veliko število samo še pripomore k večji predviljivosti dirkanja. Torej, da lahko velike ekipe še lažje nadzirajo potek dirke.

Potem, ko so tudi letos člani Skya povsem prevladovali in pokazali izjemno premoč, se je na vse skupaj odzval tudi direktor dirke po Franciji Christian Prudhomme: »Bolj kot kdajkoli prej potrebujemo po eneg kolesarja na ekipo manj. Ekipa z rumeno majico je letos povsem prevladovala in zaprla dirko čez gorske prelaze. «

Seveda pa je Prudhommu jasno, da se s tako odločitvijo mnogi ne bodo strinjali. Nenazadnje izgubijo dodatnega pomočnika tudi sprinterji, sprinterski vlaki bi se zato morali prilagoditi. »Večina največjih ekip česa takega sploh nočejo slišati. Morda pa bodo vendarle razumeli, da je to v dobro celotnega kolesarstva, « je za L'Equipe še dejal Prudhomme.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ