Prva dirka v novem dresu, prva zmaga

Prva dirka v novem dresu, prva zmaga
16.01.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pa se je začela. Sezona svetovne serije za moške! V prvi etapi dirke Santos Tour Down Under je sprinterski obračun dobil član Bore Hansgrohe Sam Welsford.

Dirka Santos Tour Down Under se je začela s 144 kilometrov dolgo in bolj ali manj ravninsko etapo. Kolesarji so morali premagati tri krajše in ne preveč zahtevne vzpone, tako da je bilo že vnaprej jasno, da bomo v boju za zmago videli šov sprinterjev. Sicer je sprva prišlo do mnogih napadov, a pobeg je uspel samo Jardiju Christiaanu van der Leeju.

Videli smo tudi sprinte na letečih ciljih, saj se mnogi zavedajo, da bi se lahko zmagovalca iskalo tudi po zaslugi odbitnih sekund in vse skupaj sta, potem ko je bil prej omenjeni ubežnik ujet, izkoristila Zimmermann in Barre. V glavnini pa so imeli vse pod nadzorom kolesarji Bore Hansgrohe in Jayca AlUle. Poskrbeli so, da ubežnika nista imela možnosti za uspeh. V zadnjih kilometrih smo videli boj sprinterskih vlakov. V ospredju so bile ekipe Jayco AlUla, Bora Hansgrohe, Bahrain Victorious, Lidl-Trek …

V zadnjem kilometru pa je prevladovala nemška ekipa. Danny Van Poppel je v zadnje metre popeljal Sam Welsforda, ki je pred letošnjo sezono okrepil ekipo. Za njim je bil Caleb Ewan in obetal se je silovit sprint. Welsford pa je bil na pravem mestu. Imel je najkrajšo pot do cilja in bil tudi najmočnejši. Za prvo zmago v novem dresu. V prvi dirki svetovne serije v novi sezoni. Phil Bauhaus je bil drugi, Biniam Girmay tretji in četrti Caleb Ewan.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ