Prva etapa v Dubaju pripadla Marcelu Kittlu

Prva etapa v Dubaju pripadla Marcelu Kittlu
31.01.2017 AVTOR: Matej Zalar
Začela se je etapna dirka v Dubaju, kjer bo razplet krojilo kar šest Slovencev. V prvi etapi je bil v ciljnem šprintu prepričljivo najmočnejši Nemec Marcel Kittel.

Prva od petih etap v Dubaju ni postregla s prav zanimivim dirkanjem, tudi v šprintu pa ni prišlo do presenečenja. Gladko najhitrejši je bil kolesar Quick Step Floorsa Marcel Kittel, ki je v Dubaju dominiral že lani. Na drugo mesto se je uvrstil nizozemski prvak Dylan Van Groenewegen, tretji pa je bil Mark Cavendish. Dosežek Britanca je spoštovanja vreden, saj mu je tri kilometre pred ciljem počila zadnja zračnica, a je v šprintu vseeno uspel priti do tretjega mesta in prehiteti mojstre, kot so Sascha Modolo, Elia Viviani, John Degenkolb in še kdo.

Omenimo še ubežnike v prvi etapi, med katerimi ni bilo Slovencev. Že v prvih kilometrih so si nekaj prednosti privozili Daniel Pearson (Aqua Blue Sport), Nicola Boem (Bardiani), Silvan Dillier (BMC), Thomas Stewart (One Pro Cycling) in Matteo Bono (UAE Abu Dhabi), a jih velike ekipe s šprinterji niso spustile na večjo prednost in jih nato 10 kilometrov pred ciljem tudi brez težav ujele. 

V pripravah na šprint je za Marcela Kittla ogromno dela opravil luksemburški državni prvak Bob Jungels, ki je bil na čelu glavnine več kot 20 kilometrov in je ubežnike ujel praktično sam. Tudi Slovenci so v zaključku igrali vlogo, predvsem v ekipi Bahrain - Merida. David Per je potegnil vlak ekipe v ospredje približno sedem kilometrov pred ciljem, nato pa sta Grega Bole in Borut Božič držala v zelo dobrem položaju aduta ekipe Sonnyja Colbrellija. A Italijan je na žalost dober kilometer pred ciljem v krožišču padel in sanje o dobri uvrstitvi so splavale po vodi.

Najvišje uvrščeni Slovenec je bil Jan Polanc, ki je etapo končal v času zmagovalca na 31. mestu, Matej Mohorič je bil 39., Grega Bole je končal na 87. mestu. David Per je etapo končal s 15-sekundnim zaostankom na 92. mestu, Luka Pibernik je bil 101. (+1:58), Borut Božič pa 112. (+3:16).

 

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ