Prva priložnost in že blesteča predstava Porta

Prva priložnost in že blesteča predstava Porta
23.01.2020 AVTOR: DZ, sirotti

Richie Porte je dobil tretjo etapo na dirki Tour Down Under, ki je bila tudi prva nekoliko zahtevnejša. Porte zdaj tudi vodi v skupnem seštevku.

"Škoda, ker je v zaključku pihal nasprotni veter, saj bi drugače lahko naredil še več škode."
Richie Porte


Dirka Santos Tour Down Under se je po v zaključku kaotični drugi etapi nadaljevala s tretjo. Ta je bila še nekoliko zahtevnejša kot prvi dve. Unley je gostil start, cilj pa po 131 kilometrih Paracombe. Govorimo o 1,7 km dolgem vzponu, ki so ga morali premagati, potem ko so opravili še štiri 11 kilometrov dolge kroge ob vznožju tega klanca.



Pobeg dneva je uspel trem kolesarjem. To so bili Bouchard, Boivin in Scotson, medtem ko je vodstvo v skupnem seštevku branil Caleb Ewan. A vedel je, da je zadnji vzpon kljub vsemu prezahteven zanj. Zadnji ubežnik Scotson se je predal deset kilometrov pred ciljem, v glavnini pa so se pripravljali na vstop v zaključni vzpon. Trek Segafredo je uspešno pripravljal teren za Richieja Porta.

Ta je na zanj skorajda domači dirki očitno vedno odlično pripravljen, pa čeprav je ta na začetku sezone. Že leta 2017 je bil na tem vzponu najboljši. Kmalu po začetku vzpona je napadel, slediti pa mu ni mogel nihče več. Porte se je veselil zaslužene zmage. Zdi se, da mu lahko težko kdo prepreči tudi končno zmago, saj je bila njegova predstava nadvse prepričljiva.


"Kapo dol fantom. Opravili so odlično delo, saj so nadzorovali potek dirke. Ob vznožju klanca sem se dobro počutil in takoj sem si privozil nekaj prednosti."
Richie Porte

"Kapo dol fantom. Opravili so odlično delo, saj so nadzorovali potek dirke. Ob vznožju klanca sem se dobro počutil in takoj sem si privozil nekaj prednosti. Škoda, ker je v zaključku pihal nasprotni veter, saj bi drugače lahko naredil še več škode," je dejal Porte. Za drugo mesto se je udarila skupinica osmih kolesarjev, ki je zaostala za pet sekund.

Robert Power je bil drugi, tretji pa Sion Yates. Sledili so Rohan Dennis, Diego Ulissi, Daryl Impey, Dylan Van Baarle, Simon Geschke in George Bennett. Vsi z istim časom. Porte je prevzel vodstvo v skupnem seštevku in ima šest sekund prednosti pred lanskim zmagovalcem Impeyjem. Tretji je Power, četrti Yates, peti pa Bennett. Luka Pibernik je 59., Domen Novak pa 119.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ