Prva šprinterka že doma, prva favoritinja ob 20 sekund

Prva šprinterka že doma, prva favoritinja ob 20 sekund
28.07.2023 AVTOR: N. Gr., foto: TdF

Na ženski dirki po Franciji se vrstijo presenečenja, v šprinterski peti etapi je znova slavila ubežnica, tokrat Ricarda Bauerfeind. Lotte Kopecky ostaja v rumeni majici.

Že pred peto etapo na ženski dirki po Franciji je domov odšla trenutno najhitrejša šprinterka v pelotonu Lorena Wiebes, ki je odstopila zaradi želodčnih težav. V ekipi SD Worx so tako izgubili nekaj motivacije, da bi nadzorovali potek dirke v zaključku, kar je izkoristila 23-letna Nemka Ricarda Bauerfeind.

Napadla je na zadnjem vzponu 26 kilometrov do cilja, da bi pobrala bonifikacijske sekunde in nekaj točk, nato pa je njena akcija trajala kar do cilja, glavnina je ni zares ogrozila in Nemka iz ekipe Canyon SRAM se je veselila največjega uspeha doslej.

Za njo sta se v zadnjih kilometrih pognali Liane Lippert in Marlen Reusser, obe znani po tem, da radi vozita napadalno, pred glavnino pa sta si privozili 10 sekund naskoka. Šprint za peto mesto je nato dobila nosilka rumene majice Lotte Kopecky.

Komisarji izničili, kar je Volleringova v 4. etapi pridobila

A kljub drugemu (Reusser) in petemu (Kopecky) mestu v etapi v ekipi SD Worx niso mogli biti najbolj zadovoljni. Favoritka za skupno zmago Demi Vollering se je po predrti zračnici med avtomobili vračala v glavnino, komisarji pa so ocenili, da je nekoliko preveč izkoristila njihovo zavetrje in jo kaznovali z 20 sekundami pribitka, kar bi se na koncu utegnilo izkazati za zelo pomembno.

Volleringova je zdrsnila na sedmo mesto v skupnem seštevku, za rumeno majico zaostaja za minuto in tri sekunde, za glavno konkurentko Annemiek van Vleuten pa le tri sekunde.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ