Prvak z rumenimi sanjami

Prvak z rumenimi sanjami
17.11.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Julian Alaphilippe. Letos je osvojil naslov svetovnega prvaka in bo v naslednji sezoni nosil mavrično majico. Ima pa še eno željo ...

28-letni Julian Alaphilippe je v karieri dosegel že ogromno. Dvakrat je dobil Valonsko puščico, dobil je MIlano-Sanremo, pa Strade Bianche, pet etap na dirki po Franciji, klasiko San Sabastian, dirko po Kaliforniji, Barbantsko puščico … Še bi lahko naštevali.

Letos pa je v Imoli osvojil še naslov svetovnega prvaka: "Po naslovu svetovnega prvaka bi zares rad dobil še dirko po Franciji. O dveh dirkah sem vedno sanjal. O svetovnem prvenstvu in Touru. Seveda želim zmagovati na enodnevnih klasikah, vendar pa, če bi lahko izbral samo še eno dirko, potem bi to bil Tour de France."



Alaphilippe je lani vse do zadnjih vzponov nosil rumeno majico in Francozi so lahko uživali ob njegovih predstavah. Letos je po zmagi v etapi tudi oblekel rumeno majico, a jo po neumnosti tudi kmalu izgubil. "Nisem rekel, da bom Tour dobil, rekel sem samo, da če bi moral izbrati samo še eno dirko, ki bi jo želel dobiti, potem bi to bil Tour."

"Če bi moral izbrati samo še eno dirko, ki bi jo želel dobiti, potem bi to bil Tour."
Julian Alaphilippe

Leta 2019 je Tour končal na petem mestu, kaj pa lahko naredi naslednje leto? "Trasa mi je všeč in me motivira. Uvodne etape mi namreč zelo ustrezajo. Zaenkrat pa razmišljam samo o tem, kako se bom pripravil na začetek sezone. Tour pa vedno pride na vrsto nekoliko kasneje."

Alaphilippe je član močnega moštva Deceuninck Quick Step, ki je ponavadi dajala prednost klasikam. Vsekakor pa se stvari počasi spreminjajo. Zelo hitro se razvija Remco Evenepoel, veliko je na dirki po Italiji pokazal Joao Almeida, tudi Alaphilippe bi lahko spet posegel visoko tudi na težjih etapnih dirkah … Morda že v mavrični majici, ki jo bo nosil naslednje leto.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ