Prvenstva v Evropi: Skjelmose, Evenepoel, Van Baarle ...

Prvenstva v Evropi: Skjelmose, Evenepoel, Van Baarle ...
26.06.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pester 25. junij je v kolesarstvu. Po tradiciji je bila nedelja namenjena državnim prvenstvom. In kdo vse so prvaki? Nekaj je presenečenj ...

Najprej v Belgijo. tam je v dresu svetovnega prvaka na 231 kilometrov dolgi dirki blestel Remco Evenepoel. Potem, ko je padel v vožnji na čas je odlično pripravljenost pokazal na cestni dirki. Po skoraj petih urah dirkanja na krožni progi v Izegemu je na koncu obračunal še z Alecom Segaertom. Sprint prve zasledovalne skupine za tretje mesto je dobil Jasper Stuyven.

Na Nizozemskem so imeli deset kilometrov krajšo preizkušnjo. tam je prevladovala Jumbo Visma. Prvo mesto je osvojil Dylan Van Baarle. na cilj je prišel sam. 36 sekund za njim pa je na drugem mestu zaostal Olav Kooij. Tretji je bil glavni zvezdnik Mathieu Van der Poel.

Eno izmed močnejši prvenstev je vsekakor na Danskem. Sicer ni nastopal Jonas Vingegaard, zato pa je blestel Mattias Skjelmose. Zmgovalec dirke po Švici je odlično pripravljen. 56 sekund za njim je na cilj prišel Magnus Bak Klaris, tretji pa je bil Andreas Kron.

V Španiji je 23 letni Oier Lazkano prišel do naslova prvaka, potem ko je ugnal Juana Ayusa in Alexa Aranburuja.

Groupama FDJ je izkoristila premoč v Franciji. Valentin Madouas je zmagal po samostojni vožnji. 1:49 je za njim na cilj prišel Rudy Molard. Tretji je bil Julien Bernard.

Fred Wright je postal prvak v Veliki Britaniji.

James Knox je bil drugi, tretji pa Stephen Williams. Emanuel Buchmann je po dobrih petih urah dirkanja in prevoženih 215 kilometrih postal nemški državni prvak. Tu je prevladovala Bora Hansgrohe. Kolesarji te ekipe so osvojili prva tri mesta. Drugi je bil Nico Denz, tretji pa Maximilian Schachmann.

Na Norveškem so prevladovali kolesarji moštva Uno X. Osem jih je bilo med prvimi desetimi. Osvojili so tudi prva tri mesta. Fredrik Dversnes je zmagal, drugi je bil Alexander Kristoff, tretji pa Jonas Abrahamsen.

Prvak ZDA je postal Quinn Simmons, na Slovaškem pa je Matuš Stoček ugnal Petra Sagana.

Ben Healy je postal irski prvak, potem ko je na cilj prišel kar 4:12 pred Roryjem Townsendom.

Marc Hirschi je prišel do naslova švicarskega prvaka.

V Avstriji je zmago slavil Gregor Muhlberger, na Portugalskem Ivo Oliveira pred Ruijem Oliveiro. Oba sta člana moštva UAE.

Aleksej Lucenko je postal kazahstanski prvak, luksemburški pa Alex Kirsch.

V Italiji so člani dirkali že v soboto. Simone Velasco iz Astane je prišel do zmage. Lorezno Rota je bil drugi, Kristian Sbaragli pa tretji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ