Prvenstvo proti vetru

Prvenstvo proti vetru
12.02.2020 AVTOR: DZ

Na Nizozemskem so spet izpeljali prav posebno kolesarsko tekmovanje. Državno prvenstvo v kolesarjenju proti vetru.

Govorimo o prireditvi, na kateri se udeleženci preprosto poskušaj čim bolj zabavati. Pa vendarle. Nizozemsko državno prvenstvo v vožnji proti vetru je že kar tradicionalno, pa čeprav seveda nima natančno določenega datuma.


Izvedejo ga, ko so razmere primerne za tako tekmovanje. Torej, močan nasprotni veter. Oprema? Pravila so preprosta. Uporabljaš lahko preprosto, običajno, mestno kolo brez prestav. Prizorišče pa Zeeland.


"Mi temu pravimo nizozemska gora."



Ob obali. Na 8,5 km dolgi cesti. Posledično se morajo kolesarji boriti z vetrom, pa tudi s peskom, ki ga ta nanaša s plaže. "Preživel sem, vendar pa je bilo zelo težko," naj bi dejal 56-letni Hans Deting, potem ko je prišel na cilj, pa čeprav je vmes tudi padel.

Obakrat pa so morali organizatorji prekiniti dirko. Veter je bil preprosto premočan. S progo se je tako lahko spopadlo 250 od prijavljenih 30 tekmovalcev. Organizatorji so morali postaviti mejo 300 prijavljenih. Za dogodek naj bi se zanimalo kar 11 tisoč kandidatov.

"Mi temu pravimo nizozemska gora," je dejal predstavnik organizatorjev Robrecht Stoekenbroek: "Tu se pelješ tako, kot bi se z najslabšim možnim kolesom vozil na vzpon z desetodstotnim naklonom. Nikamor se ne moreš skriti."









Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ