Prvi boj "velikih" že februarja?

Prvi boj "velikih" že februarja?
27.12.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Leto se končuje, sezona se približuje. In že februarja bomo, če bo vse potekalo po napovedih, lahko videli prve prave boje mojstrov za tritedenske preizkušnje.

UAE Tour gre za dirko, ki jo bodo pod tem imenom organizirali sploh prvič. Dolga bo sedem dni. Začela se bo 24. februarja z ekipnim kronometrom v kraju Al Hudayriat Island. Dolg bo 16 kilometrov. Dirka bo dolga 1090 kilometrov, najtežje etape pa bodo tretja (cilj Jebel Hafeet), četrta (cilj Hatta Dam) in šesta (cilj Jebel Jais). Organizatorjem bo na start očitno uspelo privabiti ogromno velikih zvezdnikov svetovnega kolesarstva. Za TV Slovenija je Primož Roglič dejal, da bo prav na tej dirki po vsej verjetnosti začel tekmovalno sezono.

Zdaj je nastop potrdil tudi Christopher Froome: “UAE Tour bo izjemen svetovni dogodek z ekipnim kronometrom in dvema etapama s ciljnima vzponoma. Tu bo lepo začeti sezono. Dirke se že veselim.” Na startni listi pa so – sicer nihče ni tudi uradno potrjen – Vincenzo Nibali, Rohan Dennis, Alejandro Valverde, Tom Dumoulin, Ilnur Zakarin, Fabio Aru, Michal Kwiatkowski, Richie Porte, Bauke Mollema, Roman Kreuziger, Davide Formolo, Gorka Izagirre … in sprinterji Marcel Kittel, Elia Viviani, Fernando Gaviria, Alexander Kristoff, Caleb Ewan, Phil Bauhaus … Med naštetimi je tudi Matej Mohorič. Lansko dirko – govorimo o predhodnici z imenom Abu Dhabi Tour – je dobil Alejandro Valverde.

UAE Tour
1. etapa (24.2.): Al Hudayriat Island - Al Hudayriat Island, 16 km (ekipni kronometer)
2. etapa (25.2.): Yas Island - Abu Dhabi Big Flag, 184 km
3. etapa (26.2.): UAE University - Jebel Hafeet, 179 km
4. etapa (27.2.): Palm Jumeirah  Hatta Dam, 205 km
5. etapa (28.2.): Flag Island - Khor Fakkan, 181 km
6. etapa (1.3.): Ajman - Jebel Jais, 180 km
7. etapa: Dubai Safari Park - City Walk, 145 km

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ