Prvi dan brez težav za Rogliča v Burgosu

Prvi dan brez težav za Rogliča v Burgosu
15.08.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Vuelta a Burgos

Ravninsko prvo etapo dirke po Burgosu, kjer dirkajo tudi Roglič, Tratnik in Novak, je v šprintu prepričljivo dobil Juan Sebastian Molano. 

Dirka po Burgosu vsako leto služi kot ogrevanje za dirko po Španiji, prireditelji vedno na traso vključijo kakšno etapo, ki je podobna enemu od izzivov na Vuelti, zato jo imajo kolesarji radi za generalko. Tudi letos bo v Burgosu zelo zanimivo že jutri, ko bo na sporedu 13 kilometrov dolg ekipni kronometer. 

To disciplino so prireditelji dirk na najvišjem nivoju v zadnjih letih v veliki meri opustili, čeprav so jo imeli gledalci radi, na letošnji Vuelti pa se že na prvi dan vrača. "Dobro je, da malo osvežimo avtomatizme in preizkusimo tudi ekipno vožnjo na čas, ki bo na Vuelti pomembna, nenazadnje pa bo že tretja etapa zelo težka, zato je dobro, da v Burgosu ogrejemo motorje," pravi športni direktor Jumbo Visme Marc Reef.

Ob Primožu Rogliču je prvič v dresu Jumba tudi Jan Tratnik, ki bo preizkušal stanje kolena in poizkušal potrditi svojo vozovnico za Vuelto. Prva etapa v Burgosu je sicer bila zelo ravninska, peterica ubežnikov ni imela pravih možnosti, ujeti so bili znotraj zadnjih desetih kilometrov, ko sta ekipi UAE Emirates in Jumbo Visma navili ritem za šprint.

Tega je prvi, okrog 300 metrov do cilja, začel Juan Sebastian Molano in brez večjih težav odbil nalet Ivana Garcie Cortine, tretji pa je bil Edoardo Affini. Roglič in Tratnik sta etapo končala v glavnini, Domen Novak (UAE) pa na 105. mestu z dobrimi 10 minutami zaostanka. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ