Prvi Giant Propel v Sloveniji v roke Marku Balohu

Prvi Giant Propel v Sloveniji v roke Marku Balohu
14.05.2013 AVTOR: BOSTJAN SVETE
V soboto je Marko Baloh s partnerjem Iztokom Melanškom osvojil prvo mesto v konkurenci dvojic na ultrakolesarski dirki okoli Slovenije (DOS).

Na petkovo predajo in kolesarjenje Marko in Giant vabita tudi ljubitelje prijatelje, navijače ob 17-ti uri v trgovino Freestyle v Ljubljani.

S fotografijo kolesarskega druženja in malo sreče morda osvojite kolo Giant Defy Composite 0!

Več o akciji Ride Like King 

Marko je nastopil s kolesom Giant TCR Advanced SL, čez manj kot mesec dni pa bo na svojem sedmem oziroma šestem samostojnem štartu na dirki čez ZDA (RAAM) stal z novim kolesom Giant Propel Advanced SL.

Povsem novo, januarja predstavljeno kolo Giant Propel Advanced SL je predstavnik rastoče kategorije aerodinamičnih cestnih koles. Je rezultat večletnega razvojnega projekta, v katerem so sodelovali Giantovi inženirji, razvojniki in poklicni kolesarji vključno s šprinterjema Theom Bosom in Markom Renshawom iz ekipe Team Blanco. Blancovi kolesarji kolo uspešno uporabljajo od začetka sezone, k uspehom jim pomaga v šprintih in v bolj tehničnih vožnjah na čas.


Giant Propel je zasnovan kot najbolj aerodinamično cestno kolo na svetu. Cilj je bil ustvariti enako lahko, togo in odzivno kolo, kot je legendarni TCR Advanced SL, ki pa bi se z aerodinamičnimi lastnostmi še bolj odlikovalo v šprintih in samostojni vožnji na cesti.

V vetrovniku se je Propel Advanced SL v primerjavi z drugimi najboljšimi aerodinamičnimi kolesi na trgu izkazal za najbolj aerodinamičnega v vseh razmerah. Pri hitrosti 40 km/h na razdalji 40 km je bil Propel Advanced SL od 12 do 36 sekund hitrejši od drugih koles, ki so bila vključena v preizkus.

S težo 1.675 gramov (pri okvirju velikosti M, vilico z neskrajšanim toporiščem, neskrajšano integrirano sedežno oporo vključno z nosilcem sedeža, zavornim sistemom in čepom krmilnega ležaja) je Propel Advanced SL tudi najlažje med aerodinamičnimi cestnimi kolesi vodilnih znamk na trgu. Najnižjo težo v kategoriji dosega ob izvrstni vodljivosti in togosti ob poganjanju.

Med drugimi novimi tehnologijami, uporabljenimi pri kolesu Propel Advanced SL, je tudi integrirani zavorni sistem SpeedControl SLR. Kompozitna prednja zavora na zadnji strani vilice ter zadnja zavora pod cevmi ob verigi sta strateško nameščeni in oblikovani za čim nižji zračni upor. Novo integrirano krmilo Contact SLR Aero z oporo krmila izboljšuje togost prednjega dela, vodljivost in aerodinamiko kolesa.

Iz Bežigrada do RAAMa

Marko Baloh na poti od tihomorske do atlantske obale ZDA sicer ne namerava prepogosto dosegati hitrosti 40 km/h, pri kakršni so kolo Giant Propel preskušali Giantovi razvojniki, saj je na 4800 km dolgi trasi povprečje najboljših okoli 25 km/h. "Nekaj časa bom pa že prihranil," računa Marko.

Marko bo kolo Giant Propel Advanced SL prejel v trgovini Freestyle, Bežigrad 11 v Ljubljani, v petek ob 17. uri. Tja ste vabljeni tudi vsi njegovi navijači, po predaji pa ste vabljeni tudi na krajše kolesarjenje z Markom ("krajše" je pri ultrakolesarju dvomljiv pridevnik, načrtujemo sproščen cca 30 km dolg čez Vodice in Smlednik).

Petek je tudi Giantov dan za skupna kolesarjenja po vsem svetu pod geslom Ride Like King, posvečen kolesarski strasti ustanovitelja Gianta Kinga Liuja, ki se pri 76 letih še podaja na zahtevna kolesarska potovanja. Ob tem Giant na Instagramu razpisuje foto natečaj s kolesom Defy Composite 0 kot prvo nagrado.

Več o akciji Ride Like King 
 

V petek torej ob 17. uri v trgovini Freestyle Ljubljana!
Bodite opremljeni za en sproščen krog z Markom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ