Prvi kolesar izključen zaradi prepovedane pozicije

Prvi kolesar izključen zaradi prepovedane pozicije
14.04.2021 AVTOR: DZ

Pa so komisarji uresničili "grožnje". Na Barbantski puščici so z dirke izključili kolesarja, ki je uporabljal od 1. aprila naprej prepovedano držo na spustu.

Že pred začetkom dirke po Baskiji so komisarji na sestanku s športnimi direktorji opozarjali, da bodo kolesarje v skladu z novimi pravili kaznovali, če bodo ta pravila kršili.

Čeprav je tam šlo za etapno dirko, je glavna komisarka poudarila, da bodo kolesarje, ki pravil ne bodo upoštevali izključili z dirke. Tam jim to ni bilo treba, zato pa imamo zdaj prvo “žrtev” kršenja novih pravil.

Na dirki Barbantska puščica, ki jo je dobil Tom Pidcock so komisarji izključili mladega kolesarja moštva Jumbo Visma Gijsa Leemreizeja. Slednji je bil še lani član razvojnega moštva nizozemske ekipe, letos pa nastopa med elito. Zaenkrat še ni jasno, zaradi katere pozicije so ga izključili z dirke.

Ali gre za t. i. “supertuck” pozicijo ali pa za pozicijo, ko kolesar drži roke čez balanco in je zgolj naslonjen na balanco. Iz ekipe so zaenkrat zgolj prek twitterja sporočili, da je bil 21-letni Leemreize diskvalificiran zaradi prepovedane pozicije.

Značke: Cestno
Ključne besede:
Barbantska puščica
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ