Prvi prvak 2017 je Rohan Dennis

Prvi prvak 2017 je Rohan Dennis
05.01.2017 AVTOR: D. Z.
Avstralec Rohan Dennis je osvojil naslov državnega prvaka v kronometru.

Avstralci so že po tradiciji januarja odlično pripravljeni, saj imajo v tem terminu zanje najpomembnejšo dirko v sezoni. Seveda govorimo o etapni dirki svetovne serije Tour Down Under.

Še prej pa izpeljejo nekatere kriterije in predvsem obe dirki za državno prvenstvo. Torej kronometer in potem še cestno preizkušnjo. Kronometer je že za njimi. Ballart je gostil start in cilj 40,9 km dolge preizkušnje. Naslov pa je po pričakovanjih uspel ubraniti Rohan Dennis. Kolesar moštva BMC je za kar 58 sekund ugnal Luka Durbridga in za 1:38 Beba Dyballa.

»Tik pred novim letom sem začutil simptome gripe in strah me je bilo, da bo vse skupaj ogrozilo že opravljeno delo. Danes pa je bilo vse v redu. Ob vračanju proti cilju smo imeli močan nasprotni veter, tako da je bil kronometer precej težji kot lani, « je po zmagi dejal Dennis. »Durbridge je začelo zelo hitro, tako da sem se znašel v težavah. Na koncu pa se je vse dobro razpletlo. Zdaj sem pripravljen na vlogo pomočnika Richieju Portu na dirki Tour Down Under, « je še dodal Dennis.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ