Prvi tabor Črn trn zaključen

Prvi tabor Črn trn zaključen
01.10.2008 AVTOR:
Večina tekmovanj v sezoni 2008 je za nami, zdaj je čas, da se bolj podrobno posvetimo našim najmlajšim kolesarjem. Takole so zapisali organizatorji tabora za najmlajše kolesarje.
Težko pričakovani Tabor gorskega kolesarstva Črn trn 2008 se je odvijal od 20. 09. 2008 do 27.09 na Palah, na mali progi Črn trn.

V nadaljevanju sledijo kratki opisi za posamezen dan.

Tovrstne prireditve so vredne vse podpore in tudi udeležba mladih kolesarjev je pokazala da so zaželene.
---

1. dan - Sobota, 20. 09. 2008
Danes se je ob treh na mali progi v sončnem a rahlo vetrovnem vremenu zbralo kar lepo število mladih kolesarjev in kolesark, ki so se vpisali na Tabor gorskega kolesarstva Črn trn 2008.
Po zboru in sprejemu s strani članov KK Črn trn, ter uvodnem spoznavanju smo jim predstavili učni in vadbeni načrt tabora. Udeleženci so prejeli mape z urnikom tabora in teoretičnim gradivom za prvi in drugi dan vadbe. Sledil je podroben opis pravil tabora in splošnih pravil za izvajanje varnega gorskega kolesarstva.

2. dan - Nedelja, 21. 09. 2008
Današnje ogrevanje je potekalo brez koles. Fantje in dekleta so po nezahtevni tekaški preizkušnji in "strečingu" najprej prisluhnili teoretični predstavitvi sestavnih delov različnih gorskih koles.  Sledil je pogovor o potrebnem vzdrževanju koles, ki ga bodo udeleženci morali izvajati vsak dan tabora (čiščenje kolesa, osnovna popravila).

3. dan - Ponedeljek, 22. 09. 2008
Vreme je zdržalo. Kljub slabi napovedi in grozečim oblakom, je današnja vadba potekala po suhih tleh... predvsem pa zraku.
Fantje in dekleta so se danes namreč preizkusili v "dirtanju". Sprva so tehniko skakanja osvajali na manjšem-vadbenem dirtu, primernem za popolne začetnike. Najpogumnejši in najbolj izkušeni pa so se kasneje pomerili še na  (zdaj že) legendarnem "kupu nesreče".

4. dan - Torek, 23. 09. 2008
Pod taktirko vaditeljev (Janez, Matija, Tilen) so se danes bodoči Črn trn-ovci preizkušali v DH vožnji. Ogrevanje in teorija so sta bila združena v peš-vzponu na vrh razgibane DH proge z veliko različnimi elementi. Udeleženci  so nato progo zvozili po svojih najboljših močeh. Dan smo zaključili s hitrostno preizkušnjo.

5. dan - Sreda, 24.09. 2008
Danes smo se na taboru zbrali v malo manjšem številu, saj je kar nekaj udeležencev bilo odsotnih zaradi šolskih obveznosti (dvodnevna šolska ekskurzija).
Sredin teoretični in vadbeni del sta bila namenjena disciplini 4X. Udeleženci so se podrobno seznanili s 4X progo Črn trn, z različnimi tipi in proizvajalci 4X koles, ter s tekmovalnimi pravili omenjene discipline.

6. dan - Četrtek, 25. 09. 2008
Zaradi tehničnih težav s startnimi vrati, smo urnik tabora nekoliko spremenili in petkov program izvedli dan prej.
Tako so naši udeleženci in udeleženke danes spoznali zgodovino, pravila in običajen potek dvoboj tekmovanj. Podrobneje so se učili tudi raznih trikov med vožnjami na dvoboj progah (zapiranje, prehitevanje,...) in se tako pripravljali na sobotno zaključno tekmovanje.

7. dan - Petek, 26. 09. 2008
Današnji, predzadnji dan tabora je bil namenjen startnim vratom.

Uradna stran:
http://www.crn-trn.si/

Foto galerija:
http://crn-trn.si/?show=fotke&cid=61&s=1

foto in teks: spletna stran Črn trn


Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ