Prvi vrhunec: Tony Martin proti Bradleyju Wigginsu

Prvi vrhunec: Tony Martin proti Bradleyju Wigginsu
23.09.2014 AVTOR: D. Z.
Ponferrada, Španija. Na svetovnem prvenstvu se obeta prvih vrhunec prvenstva. 47,1 km dolg moški kronometer. Na startni listi dva Slovenca.

Moški kronometer, člani, 24.9.2014
Dolžina: 47,1 km
Najvišja točka: 709 m
Najnižja točka: 450 m
Nadmorska višina: 458 m
Najstrmejši odsek:  10 %

Obeta se veliki boj za zmago. Tony Martin bo še četrtič zapored poskusil obleči mavrično majico. Nemec je prvi favorit, pa čeprav po ekipnem kronometru – Omega Pharma Quick Step ni uspela ubraniti naslova – ni deloval ravno optimistično.

»Zdaj se moram osredotočiti na sredin kronometer, kjer bom branil status trikratnega svetovnega prvaka /.../ Na ekipnem kronometru sem se počutil dobro, vendar še vedno nisem stoodstotno pripravljen. Zdaj moram z ekipo in trenerjem analizirati, kako se pripraviti v naslednjih dneh. Ali naj bolj počivam, ali še bolj treniram, « je dejal Martin.

Očitno se v pravo formo vrača njegov veliki tekmec. Bradley Wiggins. Med Martinovo prevlado je bil že dvakrat na stopničkah. Tudi lani v Firencah. Manjka pa mu zlata medalja s svetovnega prvenstva.

»Ta trasa mi bolj ustreza kot lanska. Poleg tega pa je tukaj še vprašanje, v kakšni formi je Martin. Skozi celotno sezono je prevladoval, tukaj pa bo odgovoril na to, ali je lahko to formo obdržal. Tudi na Vuelti je dobil kronometer, vendar ne tako prepričljivo kot na Touru, « je dejal Wiggins.

Zmagovalec Toura 2012 je formo še zadnjič preizkusil prav na nedeljskem ekipnem kronometru. S Skyem je zasedel četrto mesto in za Martinovo ekipo zaostal zgolj za dve sekundi. Wiggins pa je Martina tudi že večkrat premagal. Leta 2012 je bil Britanec praktično nepremagljiv, tudi Martin mu ni mogel do živega. Ne na krajših etapnih dirkah, ne na Touru in ne na olimpijskih igrah. A kasneje se je vse spremenilo. Se lahko Wiggins vrne na vrh?

»S formo, v kateri sem, bom v igri za visoka mesta. Videli bomo, kakšen dan bom imel. Psihološko se pripravljaš in si govoriš, da obstajajo možnosti tudi za zmago, « je še zaključil Wiggins. Sicer pa se je kronometru odpovedal trikratni svetovni prvak Fabian Cancellara. Omenimo še kolesarje, kot so: Tom Dumoulin, Adriano Malori, Rohan Dennis, Vasilij Kirijenka, Tejay Van Garderen, Alex Dowsett,, Svein Tuft, Jonathan Castroviejo …

Slovenci bomo imeli dva predstavnika. Matej Mohorič bo startal ob 13:58 uri, Kristjan Koren pa ob 14:28 uri.TU JE STARTNA LISTA KRONOMETRA.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ