Prvi vtisi: Specialized Tarmac

Prvi vtisi: Specialized Tarmac
30.06.2017 AVTOR: Matej Zalar
Dan pred startom Toura vam med prvimi predstavljamo podrobnosti o novem, povsem prenovljenem Tarmacu šeste generacije.

Novi Tarmac že nekaj časa ni bil več nobena skrivnost. Navsezadnje je prvo zmago z njim Peter Sagan dosegel že na Dirki po Kaliforniji pred dobrima dve tednoma, Rafal Majka pa je z njim zmagal Dirko po Sloveniji. Bolj uspešno so pri Specializedu skrivali informacije o podrobnostih. Mi smo ga prvič preizkusili na razgibanih in do materiala neprizanesljivih cestah v zvezdni državi New Jersey.

Vilice po meri
Z novim Tarmacom se poslavlja Amira, zato pa prihaja ženski Tarmac – s povsem enako geometrijo kot moški, a tudi z manjšimi številkami okvirjev, ženskimi sedeži in v drugačnih barvah. Geometrija je sicer povsem spremenjena. Sprednji trikotnik je nekoliko krajši, za pol centimetra pa so skrajšali tudi sprednje vilice, kar pomeni, da je sredina nižje.

Tudi če ne bi obiskali predstavitve, bi lahko domnevali, da bo novi Tarmac lažji, bolj aerodinamičen in bolj udoben, razvojni inženir Eric Shuda pa je poudaril, da je tudi bolj vodljiv. K boljši aerodinamiki pripomorejo spuščene zadnje zgornje vilice in aerodinamična D-oblika podsedežne cevi in sedežne opore. Spuščene zgornje zadnje vilice že same po sebi izboljšajo blaženje vibracij spod zadnjega kolesa,dodatno pa so udobje izboljšali še s progresivno zgradbo kompozita sedežne opore: pri glavi je tako material bolj fleksibilen, potem pa togost narašča. Objemka sedežne opore ima po novem vijak na zgornjem delu zgornje cevi in je zakrita z gumo.

Okvir je izdelan v skladu s Specializedovo filozofijo Rider-First Engineered, kar pomeni, da so plasti karbona za vsako velikost okvirja položene različno, tako da so lastnosti neodvisne od velikosti okvirja oziroma kolesarja. Pri vilicah pa so šli še korak dlje in izdelali tri različne oblike za različne velikosti okvirja (za 44-52, 54-56 in 58-64 cm). Vilice so lahko zaradi 1,5-palčnega premera glavne cevi pomaknili navzgor in približali težišče k tlom.

Z diski leta 2018
Novi Tarmac naj bi bil na 40 kilometrov kar 45 sekund hitrejši od konkurenčnih koles. Impozantna je tudi teža. Takoj lahko opazimo, da je sredinski del bistveno manjši in že samo tam so verjetno prihranili veliko. Model S-Works tako tehta pri velikosti 56 le 733 gramov. Že kar neverjetno se zdi, da s postopkom barvanja Ultralight Paint na okvir nanesejo le pičlih 10 gramov barve – na tak način barvano različico S-Works Ultralight bodo sicer prodali v le 500 kosih.

Spremenili so tudi napeljavo kablov, bolj tog naj bi bil nosilec menjalnika, obročne zavore imajo dvojno vpetje, na zgornjih zadnjih vilicah pa ni več fiksnega mostička, ampak tanka karbonska ploščica, ki jo je mogoče odviti. Ogledali smo si lahko tudi različico Tarmaca s kolutnimi zavorami, a bo na voljo šele v začetku leta 2018.

V kakšno smer se razvija cestno kolesarstvo, dokazuje tudi podatek, da je mogoče na kolo namestiti plašče vse do širine 30 milimetrov. Model S-Works Tarmac smo sicer preizkusili na 26-milimetrskih plaščih Turbo Cotton z bombažnimi stenami, ki so se na razdrapanem asfaltu obnesli odlično, kolo pa jw presenetilo tudi na makadamu, ki sicer, kot pove že ime, ni njegovo delovno okolje. Vsekakor je novi Tarmac impozantno kolo in že komaj čakamo, da ga dobimo na daljši preizkus.

Več o Specializedovih cestnih novostih boste lahko prebrali v naslednji številki revije Bicikel, ki izide naslednji teden.

Značke: Cestno
Komentarji
bécane 30.06.2017 20:39
Zelo dvomim, da Sagan in Majka furata Tarmaca, ki ga Specialised ponuja nam "navadni" raji!?
nemelk 30.06.2017 22:13
Seveda da ne! Ona imata Team Bora edition....
bécane 30.06.2017 22:20

Kaj pomeni Team Bora Edition ? Imajo Pro Stock kolesa sploh kaj skupnega z retail razen imena ?

nemelk 01.07.2017 09:38
Pomeni, da imajo kolesa od moštva Bora Hansgrohe posebno 'poslikavo', sponzorske nalepke na okvirjih, katerih 'navadni' nimajo...
CHEF 01.07.2017 12:31

V kolesarskem športu imamo to srečo, da lahko dejansko vozimo povsem enaka (ali celo boljša) kolesa kot profesionalni kolesarji. Niti Sagan ni tako dober in niti Specialized ni tako velik, da bi se lotil razvoja kolesa posebej zanj. Skratka, Sagan vozi točno tak okvir, kot ga vidimo v trgovinah. Samo da ga dobi malo prej.

thaking 01.07.2017 12:49

A res ? No najdi mi fajfe po 1 mm razmaka po velikosti kot jih ima Sky ?

copi 01.07.2017 13:38

No meni se nekaj posebnega ne zdi ima nekaj podobnih rešitev kot smo jih videli že pri drugih znamkah, ki izdelujejo okvirje  za svojo hišno znamko in tudi za specialized. Razlika je samo, da te rešitve pri  dodelavnih poslih predstavijo kasneje v tem primeru za specialized. 

GRINGO... 01.07.2017 14:02

Pravilo UCI-ja sicer razlaga,da mora biti okvir in vsa oprema na kolesu - serijska,torej dostopna v maloprodaji,sicer kolo ne dobi UCI tehničnega cerfitikata....kolikšna pa je verjetnost,da si lahko tudi osebno kupimo fajfo ipd. dele kolesa na mm natančno pe je drugo vprašanje!?

Izvenstandardnih vsakovrstnih mer opreme verjetno izdelajo nekako toliko,da zadovoljijo pravila...in seveda prve prejmejo večje ekipe,potem pa kaj drobtinic ostane tudi za morebitne srečneže ;)

gorann316998 01.07.2017 19:09

pol se vidi kako so fitingi narejeni, da po 5mm ali 1cm dolzine fajfe ne pomeni tolk razlike za njih, da se vedno recejo uspesno opravljen fitingzapečateno
edit:
a niso za sagana posebej okvirje delal?

bécane 01.07.2017 20:57

Nič ne bom trdil, ker nisem toliko vpet v kolesartvo, ampak gre za industrijo kjer se obrača veliko denarja, dobiček oziroma njegovo maksimiranje je na prvem mestu, zato dvomi.

 

Če malo pomešam jabolka in hruške, v tenisu so tudi trdili, da igralci uporabljalo loparje katere reklamirajo oziroma so pobarvani na zadnje prodajne modele, ampak se je izkazalo, da je vse skupaj laž, še več, enega največjih proizvajalcev so celo dobili pri tem, da sploh ni vgrajeval materiala, katerega je reklamiral. Še en drugi velik proizvajalec se smeši s tem, ko hoče prepričati rajo, da je Graphene super in "vesoljski" material, a nobeden v touru ne igra z Graphene loparjem, etc. Hvala bogu je prišlo tako daleč, da se sedaj uporablja beseda "endorse" in ne "play". Ampak saj večina itak ne ve zakaj se gre in še vedno kupujejo tisto, kar vidijo pri idolih in mislijo, da imajo v roki enak produkt kot tour igralec :) Vendar temu ni tako, za tour igralce se delajo posebne serije, iz bolj kvalitetnih materialov, loparji so mehkejši, tisti retail vsebujejo več "smole" kot grafita (več dobička za proizvajalca), so veliko trši in manj prijazni roki ...

 

In zakaj pri kolesarski industriji tudi ne bi bilo tako, da bi določena serija koles za pro tour ekipe bila deležna boljših materialov kot tiste serije, ki pristanejo na prodajnih policah, čeprav si delita enako ime proizvoda. Pa ne gre zato, da bi mi rekreači rabili enako kolo kot profesionalci, gre se samo zato, da ni zavajanja.

 

Jaz bom ostal še vedno v dvomih, da npr. Sagan, Frumi, etc. vozijo enaka kolesa, popolnoma enakih materialov kot jih dobiš v naših trgovinah in da je razlika samo drugačna poslikava. Ni pa to neki faktor, ko se odločam za nakup kolesa, meni je glavno, da mi je všeč, zame so itak prav vsa vrh glave ;-)

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ