Prvo "evropsko" zmago dosegel v Sloveniji

Prvo "evropsko" zmago dosegel v Sloveniji
20.06.2015 AVTOR: D. Z.
Pier Paolo de Negri je veliki zmagovalec 2. etape dirke po Sloveniji. Moštvu Nippo Vini Fantini je priboril šele prvo zmago v letošnji sezoni v Evropi.

»Seveda je to pomembna zmaga za ekipo. To je sploh prva zmaga v Evropi za nas. Težko smo jo pričakovali. Smo mlada, nova ekipa, ki prihaja. Za nas je to velik uspeh, « je takoj po zmagi v Kočevju priznal Pier Paolo de Negri. Kolesar Nippa Vini Fantinija je bil najboljši v sprint 50 kolesarjev. A sprint je bil nadvse izenačen:

»Kolesarji Andronija so v zaključku narekovali oster ritem. Potem so se dobro organizirali pri Southeastu, vendar pa so vse skupaj začeli prezgodaj. Sam sem bil nekoliko zaprt ob ograji. Pihal pa je tudi nasprotni veter. V zadnjih 50 metrih sem se uspel rešiti in uspelo mi jih je premagati, « je pojasnil 29-letni Italijan, ki je tako izkoristil formo, ki jo je prinesel z dirke po Italiji:

»Poćutim se zares dobro. Dirko po Italiji sem končal v dobrem stanju. Zdaj sem si nekoliko spočil. Sem še kar hiter in vedel sem, da se lahko pomerim za zmago, če le zdržim čez klanec. « Seveda je govoril o vzponu na Strmo Reber. Letos je bila selekcija nekoliko manjša kot lani. Vseeno pa je bil ritem tam dovolj hiter, da so odpadli praktično vsi pravi sprinterji.

»Vzpon je bil zahteven. Poznal sem ga iz lanskega leta, ko ga je čez res letelo. Tokrat so ritem narekovali kolesarji Rusvela. To je bil enakomeren ritem in vse do zadnjega sem upal, da mi bo uspelo slediti. Upal sem, da ne bo prišlo do napadel. Sicer je potem skočil Finetto, vendar pa mu ni nihče sledil. Sam sem le sledil skupini in tako mi je uspelo. «

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ