Quick Step razred zase, Tratnik s CCC 10.

Quick Step razred zase, Tratnik s CCC 10.
23.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Otztal oziroma Area 47 je gostil start moškega ekipnega kronometra. Cilj pa je bil seveda v Innsbrucku. Proga je bila dolga 62,8 km, kolesarji pa so morali premagati tudi nekoliko zahtevnejši vzpon na Axams. Govorimo o 4,6 km dolgem klancu s povprečnim naklonom 5,7 %. Najstrmejši del je tudi desetodstoten. Vmesne čase so merili po dobrih 20 kilometrih in potem še po prekčanju omenjenega vzpona. Izmed Slovencev je bil z ekipo CCC Sprandi Polkowice na startu samo Jan Tratnik.

Lansko zmago je branil Sunweb, a tokrat se je na vrh vrnil Quick Step Floors. Kolesarji belgijske ekipe letos zares blestijo in to so potrdili tudi tokrat. Niki Terpstra, Maximilian Schachmann, Yves Lampaert, Bob Jungels, Laurens De Pluc in Kasper Asgreen so bili prepričljivo najhitrejši. Največjo prednost pred konkurenti pa so si privozili v samem zaključku. Na spustu in v ravninskem delu. Na koncu so s povprečno hitrostjo 55,877 km/h progo premagali v 1:07:26. To je že 69 zmaga v tej sezoni za belgijsko ekipo.

Kolesarji so bili tokrat 18 sekund hitrejši od konkurentov iz Sunweba (Sam Oomen, Michael Matthews, Soren Kragh Andersen, WIlco Kelderman, Chad Haga in Tom Dumoulin) in še sekundo hitrejši od moštva BMC (Tejay Van Garderen, Greg Van Avermaet, Stefan Kung, Rohan Dennis, Damiano Caruso in Patrick Bevin). Četrti je bil Sky, ki pa je kmalu po startu zaradi padca izgubil Iana Stannarda. Sledili so Mitchelton Scott, Movistar, Trek Segafredo, Bora Hansgrohe in na desetem mestu CCC Sprandi Polkowice z Janom Tratnikom, ki je za uradno spletno stran Kolesarske zveze Slovenije povedal: “Z ekipo so celo leto potekale priprave na ekipno vožnjo. Lani smo bili osmi brez večjih priprav. Letos smo se bolj podredili kronometru. Po dirki po Slovaški smo pripotovali v Avstrijo, da smo si dobro ogledali progo. Dali smo vse od sebe. En nam je zmanjkal čez klanec, mislili smo, da bo prišel čez. Imel je slab dan.”

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ