Quick Step spet izgublja prvega sprinterja

Quick Step spet izgublja prvega sprinterja
25.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Fernando Gaviria zapušča Quick Stp Floors. Menedžer belgijskega moštva Patrick Lefevre je zdaj tudi uradno potrdil govorice.

Fernando Gaviria je imel z moštvom Quick Step veljavno pogodbo še za leto 2019, a je prišlo do nepredvidljivega preobrata. Patrick Lefevre je dolgo iskal glavnega sponzorja, kolesarjev, ki so letos blesteli in si tako povišali ceno na trgu pa ima ogromno. Fernando Gaviria je prvi izmed njih in zanj naj bi se resno zanimali pri moštvu UAE Team Emirates. Če bo res postal klubski kolega Jana Polanca in Tadeja Pogačarja še ni znano.

Je pa zdaj jasno, da zapušča belgijsko ekipo. Gaviria je letos v krstnem nastopu dobil dve etapi na dirki po Franciji, oblekel je tudi rumeno majico. Čeprav je Lefevre našel sponzorja – to bo Deceuninck – pa očitno niti nima dovolj denarja, da bi obdržal 24-letnega Kolumbijca. Pri UAE Team Emirates mu očitno lahko ponudijo krepko boljšo plačo: “Nikogar nočem zadrževati proti njegovi volji,” je dejal Lefevre. Lefevreju vsako leto uspeva razviti številne kolesarje, ki so potem zapustili ekipo.

Lani je to po odlični sezoni storil Marcel Kittel. V Katjuši Alpecinu pa se letos ni znašel. Letos bodo Quick Step poleg Gavirije zapustili še Niki Terpstra, Laurens De Plus, Max Schachmann in Jhonatan Narvaez. V ekipo bosta prišla zgolj dva mlada kolesarja. Letos skorajda nepremagljivi mladinec evropski in svetovni prvak Remco Evenepoel ter Mikkel Honore. Pri Quick Stepu so letos slavili kar rekordnih 73 zmag.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ