QuickStep in Alpecin v naslednjo sezono z zelo močno zasedbo

QuickStep in Alpecin v naslednjo sezono z zelo močno zasedbo
04.08.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Novice o prestopih vsak dan curljajo v javnost, končno je potrjen prestop Tima Merlierja v QuickStep, močno se je pred prvo sezono v svetovni seriji okrepil tudi Alpecin Fenix.

O prvih potrjenih prestopih smo že poročali, glavno ime je bil Alexander Kristoff, v minulih dveh dneh pa so prve podpisane pogodbe z novimi kolesarji za naslednjo sezono objavili tudi pri QuickStepu in Alpecin Fenixu.

Že dolgo je bilo znano, da bo Tim Merlier zamenjal barve ravno na tej relaciji, torej da bo Alpecin zamenjal za QuickStep in ob Fabiu Jakobsenu okrepil šprintersko zasedbo ekipe. To bo še bolj pomembno za moštvo Patricka Lefevreja, saj bo Mark Cavendish zamenjal sredino in priložnosti iskal drugje. Ko je Merlier v vrhunski formi, je eden najboljših šprinterjev sveta, ki se dobro znajde tudi na ravninskih enodnevnih klasikah.

Ob Merlierju so pri QuickStepu potrdili tudi prihoda Casperja Pedersena iz DSM-a in Jana Hirta, ki je letos odlično dirkal za Intermache in dirko po Italiji končal v prvi deseterici, z etapno zmago v žepu.

Alpecin krepi svoje vrste pred prvo sezono na najvišji ravni

Kolesarji Alpecin Fenixa so bili lani najboljša ekipa z licenco Pro, tako da so imeli letos zagotovljeno povabilo na vse dirke svetovne serije, a so se udeležili le tistih, ki so se jih želeli, zato so imeli lahko nekoliko manjši kader.

Naslednje leto bodo morali biti na štartu vseh dirk najvišje ravni, zato so že objavili podpise pogodb s petimi kolesarji. Nicola Conci je že letos za njih dirkal na dirki po Sloveniji, sicer pa je večino sezone preživel v njihovi razvojni ekipi, drugo leto bo član glavne zasedbe.

Quinten Hermans.

Iz DSM-a prihaja raznovrstni Soren Kragh Andersen, ki bo njihov mož za pobege in tudi za klasike kot pomoč Mathieuju van der Poelu, iz Intermarcheja pa prihaja odlični Quinten Hermans, sicer specialist tudi za ciklokros. Kaden Groves bo kot prišlek iz BikeExchanga okrepil šprinterske vrste ekipe, (zaenkrat) zadnja okrepitev pa je mladi Jensen Plowright, ki prihaja iz kontinentalne ekipe Groupame.

Med odmevnimi prestopi omenimo še Loreno Wiebes, njena menjava sredine sicer ni več skrivnost od sredine ženskega Toura, zdaj pa je prestop k SD Worxu postal uraden. Sredino menja tudi Letizia Paternoster, ki bo Trek zamenjala za BikeExchange.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ