QuickStep se je okrepil še s perspektivnim Maurom Schmidom

QuickStep se je okrepil še s perspektivnim Maurom Schmidom
12.11.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

V belgijski ekipi so še okrepili svoje že tako močne vrste in pripeljali 21-letnega Švicarja Maura Schmida, ki je letos zablestel na dirki po Italiji in osvojil etapno zmago. Schmid prihaja iz Assos Qhubeke.

QuickStep je letos podaljšal pogodbe z Remcom Evenepoelom, Julianom Alaphilippom in Kasperjem Asgreenom in si zagotovil, da bodo tudi v naslednjih sezonah med najbolj dominantnimi ekipami na enodnevnih dirkah. Na etapnih dirkah bo veliko odvisno od zmožnosti in ambicij Remca Evenepoela, v zadnjih sezonah pa se pri QuickStepu osredotočajo predvsem na etapne zmage.

Pri tem jim bo zelo prav prišel 21-letni Mauro Schmid, ki je zadnja okrepitev QuickStepa za sezono 2022. Zablestel je na makadamski etapi v Toskani, kjer je prvi prečkal ciljno črto v Montalcinu. Profesionalec je postal šele pred letošnjo sezono, ko je podpisal dveletno pogodbo z Assos Qhubeko. Ekipa ima spet hude finančne težave in vse bolj se zdi, da se letos ne bodo uspeli rešiti, zato so njihovi kolesarji dobili proste roke, da si poiščejo nove ekipe.

Korenine v MTB-ju, dirkal je tudi v ciklokrosu

Schmida so se razveselili pri QuickStepu in dobili še enega raznovrstnega kolesarja za pobege in enodnevne dirke. »Zdaj se zgledujem po Marcu Hirschiju in Ginu Maderju, ki sta odlična že v teh mladih letih, a vedno sem si želel biti kot Fabian Cancellara. Zdaj bom imel možnost, da bom dirkal za eno najmočnejših ekip na klasikah, sanjsko je. Všeč mi je, da na vsaki dirki želijo zmagati in kot ekipa držijo skupaj, zato tudi veliko kolesarjev dočaka svojo priložnost,« je ob podpisu pogodbe povedal Schmid, ki je začel na gorskem kolesu, v mlajših kategorijah pa je dirkal tudi v ciklokrosu.

»Mauro je še vedno zelo mlad, a je že zmagovalec etape na tritedenski dirki. Ima še ogromno prostora za napredek, saj je še nedolgo nazaj kombiniral več disciplin in ni bil osredotočen le na cesto. Zelo vesel sem, da ga bomo lahko usmerjali in mu pomagali pri napredku,« pravi Patrick Lefevre.

Schmid je peta letošnja okrepitev QuickStep – AlphaVinyla za sezono 2022. Prišli so še mladi kolesarji Erhan Vernon, Stan van Tricht in Martin Svrček ter bolj izkušeni Louis Vervaeke, ki bo pomočnik Remca Evenepoela.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ